Criză politică la Londra: Premierul Boris Johnson s-a prăbușit, își pierde toate funcțiile

1
568

UPDATE. AȘA CUM AM ANTICIPAT MAI JOS, ÎN POFIDA INFORMAȚIILOR BBC, BORIS JOHN ON A DEMISIONAT JOI, IMEDIAT DUPĂ PRÂNZ, ȘI DIN FRUNTEA GUVERNULUI BRITANIC. Va mai rămâne un scurt interval ca premier interimar, până la desemnarea oficială a unui nou premier.

Se pare că domnul Boris primește exact ceea ce merită.

Sau ceea ce a căutat.

A ȘI PRIMIT, DE ALTFEL.

Peste noapte, Boris al nostru a devenit un mic dictator. Dar asta nu mai merge, oricât ar vrea unii să meargă. Și nu mai merge nicăieri, nu doar în țara lui Boris.

Din păcate, în plin conflict ruso-ucrainean, Marea Britanie se confruntă cu o criză politică de mare amploare. Mai exact, Boris Johnson urmează să demisioneze joi din funcția de lider al Partidului Conservator, dar ar rămâne, vezi Doamne, prim-ministru până în toamnă, potrivit unor informații de la BBC.

O să râdeți, dar mai poate greși și BBC-ul. Boris nu va mai rămâne premier sau, mai bine zis, nu va mai rămâne prea mult timp. Ba chiar foarte puțin, câteva ore!

O cursă pentru conducerea Partidului Conservator va avea loc în această vară, iar un nou prim-ministru va fi numit la timp pentru conferința Partidului Conservator din octombrie, potrivit sursei citate. Premierul britanic va adresa un mesaj britanicilor în cursul zilei de joi.

Boris Johnson, omul scandalurilor repetate

Premierul britanic Boris Johnson a respins miercuri apelurile de a demisiona, venite inclusiv din partea susţinătorilor săi loiali şi în pofida unei avalanşe de plecări din guvern, generate de o criză fără precedent în care l-au cufundat scandaluri repetate. Miercuri, ca un autentic dictator în devenire, el a mai demis un ministru din propriul guvern, care îi ceruse demisia

După zile de luptă pentru funcția lui, Boris Johnson fusese abandonat de toți aliații, cu excepția câtorva. În vârstă de 58 de ani, acesta a ajuns la putere în 2019, când a câștigat o mare majoritate, adunând voturi în zone din Marea Britanie care nu au susținut niciodată Partidul Conservator.

 Anunțul lacrimogen al lui Boris Johnson

Iată ideile principale:

  • E clară acum dorința majorității parlamentare că e nevoie de un nou premier și un nou lider al Partidului Conservator
  • Am agreat cu liderii partidului că procesul de alegere a unui nou lider trebuie să înceapă acum. Voi servi în funcție până când noul lider va fi ales
  • Îmi pare rău că trebuie să părăsesc cea mai grozavă slujbă din lume
  • Sunt extrem de mândru de realizările acestui guvern în ceea ce privește Brexit, pentru a rezolva relațiile noastre cu continentul… pentru a recupera puterea acestei țări de a-și face propriile legi în Parlament

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here