GEORGELIA. Eram ca o carte care nu permitea să fie deschisă. Lumea din spatele aparențelor (FOTO)

0
432

V-ați întrebat vreodată ce se află, cu adevărat, în mintea și în sufletul unei om? Eu, da, m-am întrebat de foarte multe ori.

Dar pentru a afla acest lucru, înainte de orice trebuie să știți ce se află în interiorul vostru, iar apoi să priviți dincolo de culoarea ochilor sau de îmbrăcămintea unei persoane.

Am petrecut mult timp încercând să „citesc” oamenii și am înțeles, în acele momente, foarte multe lucruri. În spatele unei persoane cu o înfățișare dură și o pereche de ochi albaștri, care îți dau senzația de liniște interioară, se poate afla o cu totul altă „lume”, unde se duc nenumărate războaie între suflet și minte sau între rațiune și sentimente.

În spatele unui zâmbet pot sta mii de lacrimi care curg prin interior, tot așa cum dincolo de un chip senin, care vrea să fie înconjurat de zâmbete, se poate afla un suflet sfâșiat de durere. Am simțit asta chiar cu mine însămi, mă priveam în oglindă și, dincolo de ceea ce vedeam cu ochiul liber, știam că în interiorul meu se declanșase o furtuna pe care în exterior nu o arătam absolut deloc. Eram ca o carte care nu permitea să fie deschisă.

Cine a spus întâia oară că „Aparențele înșală” a știut să citească foarte bine oamenii și, mai ales, a văzut dincolo de „măștile” pe care noi le afișăm.

Oricât de fericiți am vrea să părem seara, când rămânem singuri cu noi înșine, vom vedea, totuși, realitatea. Vom vedea dacă acel zâmbet de pe parcursul zilei se poate transforma în lacrimi sau, dimpotrivă, va rămâne în continuare pe chipul și în sufletul nostru.

Se poate analiza mult pe această temă. Și o voi mai face.

Dar orice și oricât am analiza, e limpede că Omul a devenit o ființă care duce din ce în ce mai mult lipsă de sensibilitate, iubire și curaj!

Fericire???…

NOTA REDACȚIEI: Georgelia Stoica s-a născut în anul 2003 la Comănești și a făcut școala în Dărmănești, județul Bacău. În acest moment Georgelia Stoica este CAMPIOANĂ EUROPEANĂ en-titre la canotaj dublu rame (j), titlu cucerit într-o manieră categorică la Munchen, împreună cu colega sa Cosmina Dram, după ce anul trecut a fost vicecampioană continentală într-o altă barcă, la patru rame. Tot în 2021 Georgelia Stoica a fost Finalistă a Campionatului Mondial (j) la aceeași probă de dublu rame, probă unde, tot împreună cu Cosmina Dram, a alcătuit unul din primele cele mai bune 5 echipaje ale Lumii, iar înaintea finalei au REALIZAT AL 3-lea TIMP general (din concurs) AL CAMPIONATULUI MONDIAL 2021! De asemenea, Georgelia Stoica este multiplă campioană și medaliată a României, atât la probele pe apă ale canotajului de înaltă performanță, cât și la ergometru, acestea nefiind nici pe departe singurele ei merite și realizări. În aprilie 2021, în paralel cu viața și munca dedicate din plin canotajului, în condiții foarte exigente de efort și sacrificiu sportiv și personal permanent, Georgelia a debutat în presa tipărită precum și în mediul on-line, ca editorialist, redactor de știri și autor de eseuri, cu materiale de autentică valoare socială, informațională și literară. Toate materialele, eseurile și articoele semnate ”GEORGELIA STOICA” denotă o fină cunoaștere a psihologiei umane. Astfel, articolele care îi poartă semnătura ajung, pe zi ce trece, să fie din ce în ce mai apreciate și mai căutate de publicul larg, în diverse medii de presă tipărită și on-line, redacția Direct 24 fiind doar una dintre cele care se consideră realmente onorate de colaborarea cu Omul de litere și Scriitorul în devenire care este Georgelia Stoica, în acest moment și CAMPIOANĂ EUROPEANĂ la canotaj.  Creațiile autoarei sunt aidoma unor picturi fine, cu tușe discrete de acuarelă, dar pline de profunzime și delicatețe. GEORGELIA ne arată cu fiecare zi tot mai multă sensibilitate și maturitate, alături de un talent cu totul aparte, precum și – mai ales – căi dintre cele mai elegante, neașteptate și spectaculoase de introspecție a celor mai importante zone din viața noastră, acelea ale spiritului și psihicului uman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here