Savantul de renume mondial Jurmă critică dur autorităţile române pentru că sunt prea blânde cu populația

0
1218

Celebrul epidemiolog Octavian Jurmă, savant de renume mondial și de mare respirație, una din figurile legendare ale epidemiologiei naționale și internaționale, ba chiar planetare, a declarat sâmbătă, la Digi 24, că autorităţile din România nu trebuie să mai discute despre măsuri de relaxare înainte ca valurile epidemiei de COVID-19 să treacă definitiv! Dixit.

Marele savant a sugerat că astfel de măsuri ar da de înţeles oamenilor că şi pericolul generat de virus a trecut și, oricum, el crede că nivelul real de infectare este (nici mai mult, nici mai puțin) de până la şapte ori mai mare decât cel raportat oficial! Dacă așa spune Savantul, înseamnă că așa este.

De asemenea, ilustrul Savant a mai afirmat că testarea elevilor în şcoli, pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, va fi un eşec, fără alte comentarii.

Ce spune Savantul: ”Este definiţia nebuniei…”

„Cea mai mare problemă pentru noi este dacă vom repeta sau nu acest imens dezastru – în week-end vom depăşi 20 de mii de decese în valul patru – şi dacă vom aplica aceleaşi măsuri vom avea aceleaşi rezultate. Pentru că este definiţia nebuniei să crezi că poţi obţine rezultate diferite făcând acelaşi lucru. Şi atunci, noi, în primul rând, ar trebui să încetăm să vorbim de relaxare chiar în mijlocul valurilor. Noi nici nu am depăşit bine vârful valului patru, deja anunţăm măsuri de relaxare. Asta demobilizează populaţia, îi dă de înţeles că valul s-a terminat, deşi incidenţa este în continuare uriaşă, să nu uităm că România testează mult mai puţin, deci incidenţa reală este de cinci până la şapte ori mai mare, chiar şi acum”, a afirmat, cu mare subtilitate, savantul de renume mondial Octavian Jurmă, la Digi 24.

Ce previziuni are Savantul

Celebrul savant, epidemiolog de renume mondial Octavian Jurmă, a precizat că, înainte de finalul acestei luni, România va ajunge să înregistreze aproximativ 2.500 de noi cazuri de îmbolnăvire zilnic.

Savantul atrage totuși atenţia asupra faptului că perioada care urmează, a Sărbătorilor de iarnă, este una în care mobilitatea oamenilor creşte. El a mai precizat, cu maximă eleganță, că testarea în şcoli „va fi probabil un eşec, aşa cum este ea gândită şi anunţată”.

Ce mai zice Savantul : ”Valul 4 e atât de cumplit, atât de cumplit… Vine valul 5”

Celebrul savant Jurmă a declarat la Antena 3 că ar putea apărea o nouă mutație a virusului COVID-19 și, de asemenea, am putea avea de a face, din păcate, cu un nou val al pandemiei.

”Din păcate, varianta Delta a intrat deja în ceea ce s-ar putea numi divizia A a virusurilor. Este la fel de infecțioasă ca variola și poliomielita, boli cu care omenirea nu a coabitat foarte pașnic în secolul XVIII. În Londra, 18% din decese erau provocate de variolă.

Coabitarea cu un astfel de virus ar putea să nu fie acceptabilă după standardele noastre. De aceea, într-adevăr, tratamentul bolii, atunci când apare timpuriu, cu aceste antivirale, pentru că o problemă cu această mișcare negaționistă cu care am început este că cer oamenilor să nu se adreseze spitalelor, deci aceste medicamente care îi pot ajuta în faza incipientă a bolii nu îi mai pot ajuta dacă se adresează spitalului prea târziu.

Riscul cel mai mare este să apară o nouă variantă care să fie mai infecțioasă decât Delta și care să producă un val 5. Ne așteptăm la asta. Faptul că totuși țările cu rată mare de vaccinare nu își pot vaccina integral populația înseamnă că mai avem un procent semnificativ în populație care se poate infecta, iar în Germania, Franța, țări care și-au relaxat după o perioadă de carantină, care i-a protejat mai ales pe cei nevaccinați, vedem acest val al nevaccinaților.

(…) Faptul că s-au ridicat restricțiile, fără certificat verde, cum au procedat în Franța sau Italia, a dus la o creștere foarte rapidă a numărului de cazuri atât în Marea Britanie, cât și în Germania. (…) Și persoanele vaccinate la care le-a scăzut imunitatea participă la acest val.

(…) În România, valul 4 nu a fost stânjenit, nu am avut măsuri de carantină care să protejeze oamenii în perioada în care s-au vaccinat și de aceea valul 4 la noi a fost atât de cumplit, este atât de cumplit, că încă nu am ieșit din el. Suntem departe de a ieși din acest val”, a declarat reputatul și celebrul savant de renume mondial Jurmă, la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here