Om de pluton la ”Artifex”, parașutat la vârful ROMPETROL, via Academia SRI și o doamnă ministru

0
818

Din păcate, cea mai simplă și previzibilă ”schemă” de promovare, pe care ar putea-o intui (sau dezvolta-o) și un elev de premiul III în clasa a VI-a, funcționează fără probleme de ani buni, foarte buni, în pofida tuturor transformărilor prin care tot trec țara, oamenii și instituțiile, transformări reale de altfel, cu oameni noi, dar cu ”schemele” … o, Doamne, cu aceleași ”scheme” simpliste și (pre)vizibile de pe Marte. Iar atunci devine greu, foarte greu, dacă nu chiar imposibil, să explici unui copil de școală generală că ar fi bine pentru el ”să se facă” inginer, profesor sau ahitect. El îți va râde în nas ți va spune că nici nu gândește să nu ajungă la Academia SRI, pentru a-și asigura un post de secretar de stat, ministru, viceprim ministru sau poate chiar prim-ministru sau, mai ales – în cel mai rău caz – membru al unui Consiliu de Administrație de rezonanță, dintre acela care îi pot aduce salarii nete de multe mii de euro lunar, în vreme ce Gigel, premiantul I al tuturor claselor de la clasa întâi până la a VIII-a și mai departe, se va chinui, acolo, cu vreo 2-3000 de lei pe lună, dacă are noroc, la o firmă de pază, în cel mai bun caz.

Dar cam ăsta este din păcate stilul PNL, care a copiat tot ce a fost mai rău în ”politica” de cadre postdecembristă. Șeful de sală de la Alba și vânzătorul de sicrie de la Neamț au rămas tot manageri de mari spitale, în vreme ce cântărețul de bar (tot) de la Alba e în continuare secretar de stat la Muncă. Iar exemplele sunt multe.

Prin urmare, băieții deștepți ai sistemului, cu diplome la Academia de Informații a SRI, au fost și de data asta promovați foarte rapid în funcții publice, imediat după instalarea Guvernului Orban la conducerea României. Dar putea să fie foarte bine și guvernul Barna, Dăncilă, Cioloș Fifor sau eterna speranță Dăianu: la fel s-ar fi întâmplat.

În cazul de față, este vorba despre ilustrul necunoscut Bogdan-Cătălin Steriopol (necunoscut de noi, profanii, căci prietenii care trebuie îl cunosc de mult), care a fost, ce să vezi?, numit membru interimar al Consiliului de Administrație al ditamai Rompetrol Rafinare, în locul lui Mihai-Liviu Mihalache, care, sărăcuțul de el, a renunțat la mandatul său. Întâmplare sau nu, Bogdănel al nostru, aflat abia la frageda vîrstă de 33 de primăveri, este consilier al distinsei și ilustrei doamnei ministru Monicai Anisie, 46 de anișori și ea, care l-a luat cu brațele deschise la Ministerul Educației. În foto, Steriopol și Anisie.

Păi cum, numai miniștrii-bărbați să aibă consiliere mult mai tinere (fără nicio legătură cu domeniul ministerului, desigur), adică numai Neluțu Tătaru (47 de ani) să aibă o consilieră de 26, juristă și frumușică foc, bat-o vina!?? Dar Neluțu e mic copil față de ce au numeroșii, zecile și sutele de secretari și subsecretari de stat, de secretari generali de ministere sau de directori și directorași de orice! Așadar. ia să terminăm noi cu răutățile astea, nu sunt și ei/ele tot oameni, nu au și ei/ele, bieții și bietele miniștri/”ministre”, dreptul la ”un colț de cer și un strop de fericire”, vorba mult regretatului Florin Bogardo? Bineînțeles că au! Și încă cum!

Dar să revenim. Partea sentimentală și sufletească e mult mai ușor de înțeles. E chiar necesară. Dar atât. Să iei însă un băiat de mingi de la Artifex (cunoaștem foarte bine subiectul) un ”student” fericit când prindea vreun 7, fie el și absolvent al Facultăţii de Marketing în 2008, să îl duci neapărat ca masterand al Academiei de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti, iar apoi – sau între timp – să îl mai și cocoți cu nonșalanșă în cele mai căutate și mai bine remunerate funcții din ”civilie”, parcă e prea cusută cu ață, vorba ceea, mai albă ca zăpada!

Ok. Așadar, principalii acţionari ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% – direct şi indirect) şi statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (44,7%).

Steriopol, fost impresar de jucători de fotbal (până și acolo a fost ZERO), cu zero expertiză în educație, dar și fin al familiei Reghecampf, a ajuns, peste noapte. consilierul Monicăi Anisie în Guvernul Orban.

„Sunt aici pentru a clădi viitorul copiilor din România”, își explică poziția de consilier fostul impresar și jurnalist Bogdan Steriopol.

Ca să vezi! Ca și cum nu ar fi în România sute și mii de pedagogi cu experiență, sociologi și psihologi, profesori de prestigiu cu rezultate pe plan internațional! Prin urmare trebuia să așteptăm un impresar de fotbaliști ca să pregătească viitorul copiilor noștri. Iart=-l, Doamne, că nu știe ce spune! Dar nu e el vinovatul, hai să fim sinceri!

Ca mulți dintre cei ajunși în aparatul public în ultimii ani (ca mai toți, de fapt), Steriopol face un master la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, inbstitut de învățământ superior al Serviciului Român de Informații.

Fost jurnalist la ProSport, Gazeta Sporturilor și Fanatik, ajuns apoi agent de fotbaliști și fin al familiei Reghecampf, Bogdan Steriopol, 33 de ani, a fost numit consilier al Monicăi Anisie, noul ministru al educației, conform flux24.

Cum a comentat Bogdan Steriopol numirea în Ministerul Educației:

  • „Rolul meu la Ministerul Educației este de a facilita relația interministerială dintre Ministerul Educației și Ministerul Tineretului și Sportului. Ca jurnalist am avut ocazia să cunosc îndeaproape această lume a sportului, să înțeleg cum funcționează, de ce anume este nevoie pentru a face performanță și cât de important este să investim în copii și tineri” (NR ”Pastile” de Gâgă, bune pentru fraieri. Sunt în România sute de actuali sau foști jurnaliști sportivi, cu activitate de cel puțin 15 ani NUMAI în sport, care cunosc PERFECT cum funcționează sportul și cluburile școlare, federațiile sportive etc, dar care NU AU LOC să se angajeze nici măcar bodyguarzi la un minister, darmite … consilieri de ministru pe relații… interministeriale)!
  • „Anii de experiență în jurnalism au fost o lecție pentru mine: am învățat cât de important este să relaționezi cu cei din jurul tău, ce valoare însemnată are munca în echipă, perseverența, dorința de a fi mereu în top și multe alte aspecte care m-au ajutat să mă dezvolt” (NR. Alte pastile de de Gâgă, chiar mai penibile. Dacă aveți timp vă aducem 500 de exemple de jurnaliști cu MULT MAI MULȚI ANI de experiență, care trăiesc, unii chiar în mizerie cruntă, pentru că nu au avut inspirația și pilele să treacă pe la Academia SRI. Jalnic mod de explica, să nu mai vorbim de lamentabilele truisme cu ”munca în echipă” și ”relaționarea cu cei din jur”, o banalitate rostită de semidocți la orice loc de muncă din țara asta și din lume!)
  • „Acum, când am devenit și părinte, îmi dau seama că fără o educație adecvată, copiii noștri nu pot face performanță. Nici în sport, nici în alte domenii” (NR. Grețos. Nu mai comentăm)
  • „Sunt aici pentru a pune umărul la clădirea viitorului copiilor din România. Știu unde sunt lipsuri și vreau să găsim soluții să reparăm sistemul”, conform celor de la gsp. (NR. Și mai grețos… ”Viitorul copiilor României”! Totuși, parcă era vorb de Academia SRI, nu de Academia DSS !)
  • „Pe mine nu aspectul financiar m-a convins să accept această funcție, aici nu se plătește mult mai bine decât în presa scrisă. Mi-am dat seama că trebuie să acționez, că nu mai trebuie să aștept de la alții răspunsurile pe care eu le am deja”. (NR Perlele astea ar merita analizate mult mai pe larg. Imensa majoritate a salriilor din presa coboară vertiginos spre minimul pe economie, iar posturile, chiar și îngrozitor de rău plătite, se pot desființa oricând! Așa că nu ține nici pe departe ”fenta” penibilă. Un post de consilier fde ministru e de cel puțin 3-4 ori mai bine plătit decât unul de jurnalist. Dar stai! Asta nu e totul! Cu salariul de la ROMPETROL cum e, măi, fanfaronule?! Nu te interesează banii, așa-i? … Nu se mai face bine țara asta, niciodată!)

Apropo, Steriopol. I-ai întrebat pe colegii tăi, absolvenți de Artifex, dacă mai au cumva locuri de muncă, iar dacă se întâmplă așa (dacă se întâmplă!) i-ai întrebat ce salarii au, ân comparație cu salariul tău de la ROMPETROL?

În loc de concluzie:

Părinți, lăsați ORICE la o parte și dați-vă peste cap să vă ajungă copiii la Academia SRI. Oameni i-ați făcut!

PS. Păcat, mare păcat că între atâția oameni corecți, muncitori și patrioți din zona serviciilor, nu se gândește chiar nimeni la ce deservicii enorme se aduc propriilor instituții, care nu merită asta, prin promovarea atât de brutală și pe față a mii și mii de steriopoli. Și ne mai mirăm apoi de imaginea, atât de frecvent nedreaptă, care se creează!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here