Șefa de la DSP Suceava, medic epidemiolog, dată afară după ce a dezvăluit raportările greșite (mereu în plus) ale cazurilor de COVID. O fi fost nebună?

0
1730

Presa suceveană a relatat zilele acestea că medicului epidemiolog Manuela Trifan i-a încetat mandatul de director la Direcției de Sănătate Publică Suceava, iar, potrivit Digi24, motivul ar avea legătură cu declarațiile surprinzătoare pe care Trifan le-a lansat în spațiul public. Mai precis, aceasta a afirmat că numărul de cazuri de Coronavirus, raportat de Grupul de Comunicare Strategică, pentru județul Suceava, ar fi fost greșit. Și nu oricum, ci cu raportarea repetată a mult mai multor persoane infectate decât erau în realitate.

În data de 15 apilie, Trifan relata pentru Monitorul de Suceava că de la începutul pandemiei, pentru județul Suceava au fost efectuate 6.141 de teste, fiind confirmați pozitiv 1.706 suceveni, cifră substanțial mai mică decât cea raportată de Grupul de Comunicare Strategică. Trifan a afirmat pe atunci că nu își explică de unde apare aceste diferență.

Aceeași publicație relatează, marți, CE SĂ VEZI?, AȘA, CA DIN ÎNTÂMPLARE, că „detașarea medicului epidemiolog Manuela Trifan la conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a încetat, iar instituția a rămas din nou fără director”. Brusc, formidabil, exact după ce medicul epidemiolog Manuela Trifan și-a permis să spună ceva cu care nu e de acord, desigur, Stăpânirea … pardon, conducerea onor Ministerului Sănătății!

Iată ce am scris la momentul respectiv:

…Așa, ca dintr-o dată, i s-a comunicat că ÎI ÎNCETEAZĂ NUMIREA ÎN FUNCȚIE

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că a fost informat de dr. Trifan, marți după-amiază, la finalul unei ședințe la care aceasta a participat, că a primit o adresă de la Ministerul Sănătății prin care i s-a comunicat că de miercuri, 20 mai a.c., îi încetează numirea în funcție. Prefectul a precizat că încă nu știe cine va prelua funcția de director executiv interimar al DSP, până la organizarea unui concurs de ocupare a funcției – relatează Monitorul de Suceava.

”Trifan nu a înțeles sistemul informatic”. Noi ce să mai spunem? Probabil e nebună…

Directorul INSP, Adriana Pistol, înlătură orice posibilitate ca raportările cazurilor de infecție să fie greșite, având în vedere că platforma pusă la dispoziție de STS nu permite înscrisuri greșite ori dubluri de date personale.

„Eu cred ca doamna doctor Trifan nu a înțeles cum lucrează acest sistem informatic. Nicio raportare nu are cum să fie greșită, iar acest lucru este ușor verificabil. Doamna a tras concluzii pripite. Toate datele sunt corecte, conforme cu baza națională de date pe care o deține STS, și care nici nu ar permite să introducem o persoană de mai multe ori”, a comentat Adriana Pistol pentru Digi24.

Acesta a mai spus că este posibil ca Trifan să fi făcut referire la pacientii care nu au fost spitalizați, care s-au aflat în centre de carantină, dar că în acest moment nu există absolut niciun risc ca datele în privința pacienților infectați să nu fie conforme.

„Baza de date conține nume, CNP, pentru toare cele 3500 de cazuri. Și dacă am dori, nu avem cum să băgăm dublu. Absolut toare datele sunt conforme”.

Incredibil, vedeți? Așadar fosta șefă DSP, chiar dacă e medic epidemiolog, trebuie să fi fost nebună dacă a declanșat, iată, indignarea atât de profundă a înaltului demnitar din Ministerul Sănătății, minister care, conform unor opinii răutăcioase și suspecte, ca să nu spunem mizerabile, s-ar fi ocupat mai mult de coronavirus decât de sănătate, cu numeroase spitale de COVID aproape goale, motiv pentru care aceste năpârci îl numesc, în mod murdar și orchestrat desigur de spioni estici, Ministerul Coronavirusului!

Și apropo de ”băgatul dublu” (cam dură și ciudată expresia pentru o distinsă doamnă… ”băgat” … și încă ”dublu” !!). Păi în chestiunea raportărilor nu era vorba nicăieri de ”băgat” sau de ”scos”, nici de alte mișcări … ci, pur și simplu, de faptul că, în diverse situații – și nu puține – s-ar fi raportat NUMĂRUL DE TESTE EFECTUATE și nu acela de REZULTATE POZITIVE, adică, altfel spus, un număr mult mai mare.

”STS a pus la dispoziția INSP și Ministerlui Sănătății această platformă pentru înregistrarea cazurilor de Covid-19, și toate datele corespund bazei de evidență a populației.

Este adevărat că inițial numărul pacienților era trecut într-un document format XL, însă datele au fost preluare și înregistrate în platforma STS:

„Tocmai, că dacă au existat erori într-un XL, platforma STS ne-a ajutat să curățăm și să corectăm. Vorbim de o baze de date care funcțioenază pe principii foarte corecte. Nu știu eu de ce a fost destituită doamna doctor Trifan, dar vă spun că atunci când a făcut ea declarația se lucra deja cu această paltformă. Dacă avea curiozitatea să vadă, să se uite, ar fi vazut că lucrurile sunt corecte”, a subliniat distinsa directoare Pistol – INSP.

Adriana Pistol mai spune că nu a primit din partea nimănui vreo sarcină de a relua numărarea persoanelor infectate cu Covid-19, la Suceava.

„Nouă nu ne-a spus nimeni să renumerăm (n.n. aici era ”renumărăm”, nu ”renumerăm ” și nici … ”remunerăm”), pentru baza de date e foarte clară. Poate le-au solicitat celor de la STS să mai verifice datele, nu știu eu asta, nouă nu ne-a cerut nimeni așa ceva”, a conchis Pistol. (Materialul de mai sus e un PAMFLET și va fi tratat ca atare. El pornește, totuși, de la fapte reale, care pot fi chiar verificate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here