La Turda, în mod suspect, onorurile militare de Ziua Eroilor au fost mutate la mormintele soldaților ruși! Ce zic serviciile?

0
387

O gafă de proporții a avut loc la Turda, de Ziua Eroilor, acolo unde autoritățile au depus coroane de flori la mormintele soldaților ruși, nu la cei români.

Au depus coroane de flori la mormintele soldaților ruși, nu la cei români

Autoritățile din Turda au făcut o gafă monumentală, chiar de Ziua Eroilor, când au depus coroane de flori la mormintele soldaților ruși, nu la cei români.

O localnică a fotografiat înreaga scenă, după care i-a luat la rost pe soldații care au depus coroanele la monumentul greșit și a postat imaginile pe Facebook.

Din imagini se vede cum militarii au confundat cimitirele și au depus coroane de flori, dând și onoruri militare, soldaților ruși, nu celor români, spre uimirea celor care asistau la ceremonii. Nu cumva or fi fost ”grupurile organizate” și ”trolii” despre care vorbea distinsul medic Raed Arafat pe 19 martie (a se citi aici https://www.romaniatv.net/raed-arafat-spune-ca-serviciile-secrete-sunt-in-alerta-in-spate-sunt-grupuri-organizate-care-fac-asta-sunt-troli_522276.html ) ? Prea s-au dus direct la militarii ruși, e ceva cusut cu ață albă acolo, așțeptăm, desigur și reacția serviciilor invocate pe 19 martie . Să știm și noi ce e cu ”trolii” aceștia care nu ne lasă să luptăm cu coronavirusul !

„Să vă fie rușine, împreună cu autoritățile din Turda. Nu mă interesează, v-am văzut, n-am știut ce faceți! Soldații s-au aliniat acolo. N-am știut ce faceți. Deci coroane pentru monumentul rușilor!

Scena a fost filmată și fotografiată de localnici

Nu știți măcar că aici aveți eroii României… O să aveți plângere la MApN. Faceți-vă treaba, învățați unde vă sunt eroii!”, le-a reproșat localnica autorităților militare din Turda, care au greșit mormintele unde trebuiau depuse coroanele de flori.

Pe 28 mai, de Ziua Eroilor, au fost organizate în toată țara ceremonii de comemorare a celor care și-au pierdut viața în timpul celor două războaie mondiale.

În schimb, la Turda ceremoniile au avut loc la mormintele greșite. La cimitirul Eroilor, autorități civile și militari au adus onoruri celor căzuți la datorie, doar că nu erau soldații români îngropați acolo. În schimb, coroanele au fost depuse în dreptul soldaților ruși.

În cele din urmă, cu capetele plecate, după ce au primit reproșurile din partea localnicilor, militarii români (oare câți troli or fi fost printre ei?) au mutat coroanele de flori la monumentul ridicat în cinstea eroilor români. (Materialul este un PAMFLET și va fi tratat ca atare)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here