Nu Poliția e de vină. Adevărații vinovați se văd și de pe Marte (FOTO)

0
327

Scandal uriaș în România, în mare parte pe bună dreptate. Au murit, într-un accident rutier oribil, doi tineri, doi oameni. Din nefericire, zilnic mor oameni pe șosele, dar și în multe alte locuri, morți accidentale, morți neașteptate, năprasnice. Dispar tineri și bătrâni, chiar și copii sau bebeluși. Dumnezeu să-i odihnească și să-i ierte! Dar cele mai multe astfel de decese nici măcar nu se cunosc, rămân necunoscute, pentru că presa românească și alți ”înfluenceri” de 2 bani nu au nicio ”aplecare” spre subiecte care nu aduc scandaluri și elemente de senzațional. Ca să nu spunem altfel.

Da, evident, și acest site pe care citiți acum, și această redacție fac parte tot din categoria atât de largă a mass-media și a presei din România. Prin urmare, tot ce e bun sau mai puțin bun în legătură cu presa, de orice fel ar fi ea și oricât ar fi de accesată sau nu, se aplică și acestui site, care e tot o formă de presă, dincolo de vizibilitatea sa și de alte elemente statistice. E posibil ca și aici să se fi scris, de-a lungul timpului, lucruri exagerate, lucruri de dragul ”senzaționalului” sau care au fost, poate, insuficient documentate. Dar asta nu ne împiedică deloc să spunem lucrurilor pe nume, mai ales sau măcar atunci când se văd foarte limpede. Să o luăm concret – și nu foarte în amănunt pentru că vă și ne irosim timpul cu lucruri absolut penibile și, mai ales, absolut evidente.

Titluri, subtitluri sau pur și simplu declarații verbale de genul ”Poliția e inutilă”, ”Poliția e fum”, ”Nu mai avem poliție”, ”Cine este agentul vinovat de moartea celor doi tineri”, ”Așteptăm demisii și demiteri”, ”Nu a căzut încă niciun cap după tragedia de la 2 mai”, ”Cine va fi dat afară din poliție”, ”Cine a dat telefoane la poliție” și multe altele asemenea sunt de-a dreptul derizorii, dușmănoase, inutile, penibile și total neacoperite de dovezi palpabile și verificări cât de cât serioase. Ele sunt făcut doar pentru a atrage atenția, pentru a crea vâlvă și ”interes” public sau chiar pentru a fi speculate în plan strict concurențial (de presă) sau politic.

Șoferul implicat și vinovat (vezi mai sus, în FOTO) are probleme cu drogurile încă de la 13 ani. Nimeni absolut nimeni nu l-a oprit din acest drum cumplit și periculos. Toată lumea știa în jurul lui: părinți (cei mai vinovați), rude, prieteni, colegi, probabil și vecini și mulți alții. A avut chiar și dosar penal pentru deținere canabis … dar nu l-a oprit nimeni și nu s-a întâmplat absolut nimic. Ce trebuia să facă aici Poliția Română. Să meargă peste el acasă și să îl salte? Doamne-ferește!

Până și Cătălin Dragomir, un om pe cât de demn, pe atât de lovit de soartă, nimeni altul decât tatăl fetei ucise în accidentul produs de Matei Vlad Pascu, consideră că adevărații vinovați sunt părinții tânărului. Am spune ”principalii” vinovați, pentru că adevărații vinovați sunt și alții, din familie, dintre prietene, prietene și nu numai. Nefericitul tată nu spune niciun cuvânt despre așa-zisa vinovăție a poliției sau a polițiștilor din zona Mangalia. Dar toată lumea se face că nu vede asta. Ei vorbesc despre cu totul și cu totul alte lucruri. În general, exagerări, acuze de tot felul și destule aberații.

Poliția, nu numai din județul Constanța, e acuzată mereu că e foarte dură, ca face vezi-Doamne abuzuri, că ridică oamenii și îi reține abuziv și fără motiv. Ei bine, acum, când polițiștii nu au procedat așa cu niște tineri, neavând nici suportul procedural și legal să îi rețină pentru droguri până la analize specializate, ei bine, nu e în regulă nici așa! Acum era bine cu duritatea și reținerile, alea care sunt mereu criticate…

Un foarte bun jurnalist și analist (nu îi dăm numele, dar vă stăm la dispoziție cu textul, oricând) a scris că aceste crime par a fi făcute cu premeditare, la modul propriu. Subscriem în totalitate. Cu creierul făcut praf de mulți ani, e posibil ca drogatul chiar să își fi propus să vadă câți poate omorî dintr-un foc, cu mașina de lux. Nu îi scriau prietenii, pe on-line, că ”putea să realizeze chiar și un octakill”, adică opt morți deodată? Când învârți cu lopata banii dubioși ai lui tăticu, ce te mai poate atrage, ce îți mai poți dori de la viață? E doar o supoziție, desigur. Nu avem dovezi, dar putem gândi. Dacă nu ar fi omorât atunci și acolo, o putea face oricând și oriunde altundeva. Trebuia să îl urmărească poliția pas cu pas, minut cu minut? Mă tem că nu.

Repet, a fost o mare, u uriașă nenorocire, dacă se poate spune așa. NU O DORIM NIMĂNUI, NICIODATĂ. Dar în România se întâmplă aproape zilnic altele și mai mari, la care însă nu mai sare nimeni în sus, pentru că acolo nu se poate da în Poliție cu atâta ușurință, doar ca să fii auzit și să e vadă (să te citească) lumea.

Se to scrie despre RCA. Că mașina nu avea RCA și că trebuia blocată. E și aici o discuție întreagă. Guguștiucii se reped cu nesaț. Documentați-vă și vedeți că nu e chiar așa și că este o adevărată problemă cu evidența națională a RCA-urilor. Dacă vă documentați serios, veți vedea că avem dreptate.

Tot astfel cum poveste cu drug testul este și ea una destul de complicată. Un test anti drog nu se poate face oricum și oricând, de către oricine. Până acum au fost în toată țara numeroase plângeri că poliția abuzează de ele, că nu sunt reale, că dau rezultate fals pozitive (ceea ce e real) etc etc ec. Acum, nu, acum vrem teste, cât mai multe drug teste posibile, nu-i așa?, pentru așa dă bine acum. … Un pic de greață …

Și mai sunt multe. Mă opresc aici, deocamdată. Aștept țipetele și urletele ”ofuscaților” și ”indignaților”. Nu vor face decât să se acopere de rușine. Singuri. Prostiei agresive nu e indicat să îi răspunzi. Asta e.

Ideea este că acest foarte tânăr Pascu era o bombă cu ceas, pe două picioare. Și câți or mai fi ca el. Ce să facă Poliția Română. Să rețină toți tinerii sau aproape toți tinerii care se droghează sau sunt suspecți că se droghează? hai să fim serioși? Toți au familii, rude, prieteni, logodnici, soți, soții, mai ales părinți. Ca să nu mai vorbim de instituții ale statului care știu destule și nu fac nimic (școli, orfelinate, primării, prefecturi etc, etc).

PS Aflu că, sub infernala presiune mediatică, MAI a anunțat câteva demiteri la poliția județeană. Adjunctul Poliției Județene Constanța, șeful Poliției Rutiere județene, șeful Poliției oraș Mangalia, precum și șeful Biroului de poliție Vama Veche, parcă așa ceva. Păcat. Nu sunt convins nii pe departe că era necesar ca acești oameni să fie demiși. dar ministerul trebuia să acționeze cumva. Îi înțeleg și pe cei de la Minister. Aș putea detalia, dar nu mai e cazul.

PPS. Nu Poliția e de vină, oameni buni!

Dar o lăsăm. Mersul după fentă și dorința de ”sânge” sunt realități prea puternice în România.

Că femeile nasc pe trotuar în fața spitalului, că gravidele sunt operate de … hernie, în 9 luni de sarcină, că zeci de bătrâni au ars ca niște lumânări în ATI sau în toaletele spitalelor DE STAT, că femeile gravide mor chiar în spitalele DE STAT, cu 7 medici în jurul lor, fără a li se acorda NICIUN FEL de asistență, nu mai țipă nimeni, a uitat toată lumea, au uitat toți ”justițiarii”??? Acum e la modă Poliția, nu-i așa? Bravo, inteligenților!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here