Meci ULUITOR, superb, la Cincinnati. Simona cu Madison Keys, suspans demn de Hitchcock

0
408

Uluitor, incredibil meci în optimi, la Cincinnati. Simona a pierdut repede primul set, 1-6, făcându-ne să credem că va avea o zi cumplită și că ar putea fi învinsă rapid. a revenit însă în setul secund, uluitor, conducând cu 4-1 și câștigând acest al doilea set cu 6-3, ultimul game fiind la 0.

În setul decisiv, Keys a început fruibund, cu 3-0, dar Simona a revenit și mai spectaculos, egalând, 3-3. Apoi s-a mers cap la cap până la 5-4 în favoarea americancei și 40-40, când Keys ar mai fi avut nevoie, practic, de două mingi pentru a câștiga partida. Halep vine însă din urmă și, după câteva avantaje, egalează la 5, trimițând și setul decisiv în prelungiri. Suspansul a devenit uriaș. Este 1-1 la seturi, 5-5 și 15-15 pe serviciul lui Keys. Apoi 30-30. Madison a ajuns la 6-5, însă Simona a condus cu 40-15 în jocul următor, după care a fost egalată la 40 de două ori… iar Keys învinge, 7-5, într-un final absolut incredibil, cu uun suspans demn de filmele marelui Alfred Hitchcock.

Păcat. SIMONA AR FI MERITAT VICTORIA, o spunem fără ezitare, chiar dacaă mulți vor „sări în sus„.Cel puțin pentru revenirile formidabile, în situația în care nu este nici măcar refăcută complet din punct de vedere fizic.

Pentru Simona urmează o pauză de o săptămână și apoi va intra în cursă la ultimul turneu de Mare Șlem al anului, US Open.

Finalistă anul trecut la Cincinnati, Simona a trecut un test important în meciul inaugural, cu rusoaica Ekaterina Alexandrova, reuşind să lase în urmă durerile de la tendon care au forţat-o să abandoneze săptămâna trecută la Rogers Cup, la Toronto.

Chiar dacă Madison Keys este una dintre cele patru americance ajunse în optimile turneului de la Cincinnati, meciul dintre favoritele 4 şi 16 nu a fost programat pe Terenul Central, ci pe Grandstand, a doua arenă a complexului din Ohio. Învingătoarea are statut clar de favorită în lupta pentru semifinale, împotriva câştigătoarei partidei dintre veterana Venus Williams – beneficiară de wildcard pentru tabloul principal şi Donna Vekic.

Spre deosebire de turul anterior, de această dată Halep a înfruntat o rivală familiară, în faţa căreia a câştigat ultimele opt seturi disputate. Simona Halep şi Madison Keys se vor înfrunta pentru a şasea oară în circuit, scorul fiindu-i net favorabil româncei, 5-1. Totuşi, cel mai recent duel al lor s-a jucat la ediţia 2016 a Turneului Campioanelor. Un alt meci direct dintre cele două ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, la Roma, în optimi, însă americanca a abandonat. Singurul succes al lui Madison Keys în faţa Simonei Halep a venit în 2014, la Sydney. Americanca este o adevărată specialistă a turneelor „de acasă”, acolo unde a cucerit ultimele două trofee ale carierei (Stanford 2017 şi Charleston 2019), dar a reuşit cele mai bune evoluţii în turneele de Mare Şlem (o finală şi o semifinală la ultimele două ediţii ale US Open-ului). 2019-le a fost însă un an fluctuant pentru ea, Cincinnati fiind doar al patrulea turneu stagional la care Madison a reuşit victorii consecutive.

Simona Halep a încercat să obţină victoria cu numărul 40 din 2019, iar ambele jucătoare au recunoscut, deja, că va fi un meci dificil. În plus, românca a avertizat după calificarea în optimi că nu este sută la sută refăcută din punct de vedere fizic.

Halep – Keys 1-6, 6-3, 5-7, iar în sferturi Keys va juca cu Venus Williams.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here