Adrian Zuckerman, propus ambasador al SUA în România, respins de Senat. Aflați motivul

0
404

Adrian Zuckerman, nominalizat de președintele american Donald Trump ca ambasador al SUA în România, a fost retras până când Casa Alba va răspunde la o serie de cereri suplimentare. Discuțiile în ceea ce-l privește vor fi reluate în septembrie. 

Senatorul Bob Menendez, membru al Comisiei pentru Relații Externe din Senatul SUA, a declarat, că ”Suntem Comisia pentru Relații Externe din Senat, reprezentăm fața Americii către lume și este întotdeauna mai bine când putem vorbi pe o singură voce despre politica externă a Americii. Acesta este motivul pentru care mă bucur că am reușit să ne ajungem la un acord cu privire la nominalizări și legislație. 

Permiteți-mi să subliniez în ce constă acest acord. Am hotărât să introducem pe ordinea de zi nominalizările a treizeci de candidați, inclusiv Kelly Craft, nominalizat ca ambasador la ONU. 

Aș sublinia că, deși nu susțin o serie de candidați, am finalizat procesul de verificare a lor și am susținut adăugarea lor pe ordinea de zi. 

Cu toate acestea, pentru domnul Zuckerman și domnul Manchester, avem cereri restante, legate de acuzațiile de hărțuire sexuală și mediu de lucru ostil. Mă bucur că președintele comisiei de politică externă a fost de acord să le retragă până când Casa Albă răspunde la scrisorile mele ca Securitatea Diplomatică să realizeze verificări suplimentare. 

Dacă voi primi răspunsul la această cerere de verificări suplimentare, cele două propuneri vor putea fi discutate la ședința de la începutul lunii septembrie”. 

Adrian Zuckerman a fost dat în judecată în 2008 de fosta sa secretară, Jamie Ferrauiola, de la firma de avocatură Lowenstein Sandler, unde Zuckerman era partener.

Ferrauiola l-a acuzat pe Zuckerman că a obligat-o să se uite la fotografii cu femei dezbrăcate și că îi cerea detalii despre viața personală și sfaturi pentru întâlniri amoroase, scrie  New York Law Journal, preluată de  Raw Story. Fosta secretară l-a acuzat pe Zuckerman că făcea”numeroase gesturi cu tentă sexuală” la adresa femeilor de la firma de avocatură, că-i făcea avansuri sexuale agresive și că le-a spus celor din birou că este însărcinată cu copilul lui. Procesul a fost închis după ce Zuckerman a plătit o sumă a cărei valoare e confidențială. 

New York Law Journal mai scrie și că un avocat ”familiarizat cu procedura nominalizării ambasadorilor” a declarat că la Casa Albă, cel mai probabil, se știa despre procesul de hărțuire sexuală în care a fost implicat Adrian Zuckerman pentru că persoanele nominalizate pentru anumite posturi pentru care este nevoie de confirmarea Senatului sunt supuse unui dublu proces de verificare, care include o analiză etică și o investigare aprofundată a trecutului candidatului, scrie G4Media.ro.

Potrivit avocatului citat de Law journal, ”acuzațiile de hărțuire sexuală pot duce la descalificarea lui Zuckerman din procesul de nominalizare, dar acuzațiile care i-au fost aduse nu sunt considerate a fi adevărate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here