Tragedie în sportul românesc. Campion mondial, european și vicecampion olimpic, găsit împușcat în cap

0
1176
2012 London Olympic Games Korea won the gold medal men's team Saber fenching. Gu Bongil, Kim Junghwan, Won Woo-young and Oh Eunseok 2012. 08. 05. hoto by Korean Olympic Committee Ministry of Culture, Sports and Tourism Korean Culture and Information Service -------------------------------------- 2012 런던 올림픽 한국 남자 사브르 단체전 금메달 획득 구본길, 김정환, 원우영, 오은석 사진제공 - 대한체육회 문화체육관광부 해외문화홍보원

Numai la așa ceva nu ne-am fi gândit. E cel mai trist lucru posibil. În primul rând e vorba de viața unui om. Apoi, vorbim de un mare campion al României, multiplu medaliat la cel mai înalt nivel mondial și olimpic!

Florin Zalomir a murit la numai 41 de ani. Fostul campion mondial şi european la scrimă a fost găsit mort în propria casă din localitatea Otopeni. Poliţiştii anunţă că vicecampionul olimpic de la Londra, din 2012, era împuşcat în cap.

Retras din activitate, Zalomir era angajat la Jandarmeria Bucureşti. Acesta ar fi divorţat de curând, iar anchetatorii iau în calcul și varianta sinuciderii.

„Astăzi 3 octombrie a. c., În jurul orei 8:34, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că, într-un imobil din localitatea Otopeni, un bărbat este decedat în locuința sa. La fața locului s-au deplasat polițiștii orașului Otopeni pentru efectuarea de activități din competență.

Echipajul medical sosit la fața locului a declarat decesul bărbatului respectiv. A fost anunțat medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Ilfov pentru efectuarea de activități din competență. Cazul va fi preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov pentru efectuarea de activități din competență, stabilirea cu exactitatea a situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, informează IPJ Ilfov într-un comunicat.

Vestea tragică a fost confirmată şi de Jandarmerie. Florin Zalomir trecuse ultima evaluare psihologică.

„Cu profund regret, confirmăm vestea tragică a decesului colegului nostru, care a fost găsit fără suflare, în această dimineață, în locuința sa. Ne exprimăm regretul pentru pierderea sa și transmitem condoleanțe familiei îndurerate. Jandarmul era ofițer în cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și avea 41 de ani. La cea mai recentă evaluare psihologică a fost declarat apt”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Cine a fost Florin Zalomir

Florin a început cariera de scrimeur la 10 ani, la Iași, cu antrenorul Iulian Bițucă, iar în 2006 s-a transferat la CS Dinamo București. De-a lungul carierei, Florin Zalomir a cucerit de mai multe ori Campionatul Național și Cupa României, iar pe plan internațional a devenit campion european, campion mondial și vicecampion olimpic cu echipa României. Și-a încheiat cariera de sportiv profesionist în 2012, după Jocurile Olimpice de la Londra, la 31 de ani, anunţă frscrima.ro.

PALMARES

JOCURI OLIMPICE
Medalie de argint cu echipa României în proba de sabie la Londra (2012);

CAMPIONATE MONDIALE SENIORI
Medalie de bronz cu echipa României în proba de sabie la Nîmes (Franța) (2001);
Medalie de aur cu echipa României în proba de sabie în Antalya (2009);
Medalie de bronz cu echipa României în proba de sabie la Paris (2010);

CAMPIONATE EUROPENE SENIORI
Medalie de bronz la individual în proba de sabie la Izmir (2006);
Medalie de aur cu echipa României în proba de sabie la Izmir (2006);
Medalie de argint cu echipa României în proba de sabie la Plovdiv (2009);
Medalie de argint cu echipa României în proba de sabie la Legnano (Italia) (2012).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here