FOTO. La 30 de ani după Revoluție LEGEA SE OPREȘTE la nivel de ministru? În funcție? Nu se poate…

0
445

E deja de notorietate că, pe numeroase site-uri și în știrile a numeroase agenții de presă, au apărut dezvăluiri despre faptul că, la farmacia din Huși a soției ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, măștile faciale împotriva noului coronavirus se vând (ori s-au vândut foarte recent) cu 15 lei bucata, un preț foarte mare, dar și fără bon fiscal!

Pentru comparație, o mare companie de vânzări on-line din România oferă în prezent măștile la un preț unitar de circa 2,50 lei, după ce anterior prețul fusese mai mare, de 2,55 lei sau de 5 lei. Dar niciodată nu a fost de 15 lei. Și, evident, la companiile on-line și la toate companiile care respectă legea se oferă și bon fiscal.

DEOCAMDATĂ însă, DIN CEEA CE SE PERCEPE DIN AFARĂ, SE PARE CĂ ÎN ROMÂNIA ANULUI 2020 LEGEA SE OPREȘTE LA NIVEL DE MINISTRU (în funcție, desigur). Noi încă mai dorim și sperăm să nu fie așa. Nu ar trebui și nu poate să fie așa… Din păcate, ministrul nu EXPLICĂ ABSOLUT nimic, evită cu ”eleganță” întrebările reporterilor pe această temă, iar premierul Orban, de asemenea, nu are niciun fel de reacție, ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic! Păi în alte situații miniștrii reacționează. se agită, se autosesizează (cel puțin pe ei înșiși)! Iată cazul ministrului de Finanțe, Florin Cîțu care, nu mai departe de Vinerea Mare, a ieșit public, a declarat, s-a autosesizat – ȘI FOARTE BINE A FĂCUT – în legătură cu un posibil atac cibernetic asupra noului site pentru IMM-uri, care s-a blocat înainte de a începe să funcționeze. Repetăm, foarte bine a făcut Florin Cîțu, un economist excelent! El s-a agitat și a acuzat acel posibil atac, a și spus de unde crede că vine – e totul OK, e mult mai bine așa decât tăcere totală! Iar ministrul Cîțu nu avea nimic concret, doar bănuieli, dar e bine că făcut ce a făcut, mai ales că – după cum am înțeles, amintitul site a trecut sub o altă administrație, mult mai sigură și necesară!

Perfect! Dar de ce nu se agită nimeni și nu zice nimeni, nimic, absolut nimic în cazul farmaciei din Huși, unde există și IMAGINI FILMATE, există dialoguri, așa cum există și hârtii oficiale care arată fără echivoc cui aparține farmacia, cine a fondat-o și o și cine o administrează??? De ce, oameni buni, chiar ne luați de proști? Nu e bine….

Sigur că, dacă nu s-a dus nimeni acolo, în control, zile întregi, e foarte simplu și e timp destul să pui lucrurile la locul lor, astfel încât, atunci când va veni realmente vreun ”control” – dacă va veni vreodată -, totul să fie pus la punct și să decurgă absolut legal.

Sigur că, acum, după apariția pe nenumărate agenții de presă a acuzațiilor – rămase fără niciun răspuns și fără nicio autosesizare a instituțiilor competente – este foarte probabil, dacă nu chiar sigur, ca farmacia în cauză să fi redus prețul sau chiar să fi sistat vânzarea.

Peste toate, se mai naşte și întrebarea, cum de majoritatea farmaciilor din România nu au măşti la vânzare, iar taman la Huşi, în farmacia deţinută de soţia ministrului Sănătăţii exista stocuri întregi de măşti la vânzare?! Oare nu cumva măştile din farmacia lui Nelu Tătaru sunt luate din stocurile Ministerului Sănătăţii şi tocmai de aceea nu se poate elibera bon fiscal pentru ele?
Autorităţile statului, Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor şi inspectorii de la Fisc ar fi trebuit să intervină de mult, dar asta numai dacă legea s-ar aplica și la nivel de ministru ”plin”, în România.

PS. După acest material ne așteptăm la tot felul comentarii suburbane și la înjurături mocirloase legate de mamă, de morți, cimitire, de naștere, de sfinți și de altele. De asemenea, vom ”deveni” brusc, pesediști, agenți ruși, kaghebiști, cominterniști sau chiar leniniști, staliniști și brejneviști. Nu avem timp de astfel de lă(tră)turi și mizerii, în care, din nefericire, românii excelează pe Internet.

Eventual, dacă ar fi cineva cu cea mai mică umbră de rațiune, îl sau îi invităm să caute puțin înapoi, tot pe acest site, nu mai departe (de exemplu) de aprilie-iunie 2019 (până la arestarea lui Liviu Dragnea) sau în lunile următoare, ale guvernării Dăncilă. Va găsi sute, atenție, SUTE, de materiale critice și documentate la adresa guvernanților de atunci! Sute, băiețași, sute nu zeci, adică atât de multe câte și cum nu ați scris și nu veți scrie voi toată viața voastră, neavând nici mijloacele sintactico-morfologice necesare, desigur… Prin urmare, hai s-o lăsăm baltă cu înjurăturile și să încercăm să fim corecți, măcar acum! E CORECT SĂ PROFIȚI DE PANDEMIE ȘI SĂ VINZI MĂȘTI CU 15 LEI BUCATA, FĂRĂ BON FISCAL?

E CORECT?

DACĂ ROMÂNIA NU VA RĂSPUNDE ACESTEI ÎNTREBĂRI – și probabil că nu va răspunde -, înseamnă că am trăit degeaba Revoluția și ultimii 31 de ani. Și nu numai.

Foto. Imagini de la amplele manifestații bucureștene din 10 august 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here