”Bomba” politică din Republica Moldova. Noua ”Doamnă de Fier” dă de pământ cu atotputernicul oligarh Plahotniuc!

0
365

La 47 de ani, pro-europeana Maia Sandu face de-acum legea în Republica Moldova. Premierul învestit de Parlamentul Moldovei, a făcut un apel către angajații instituțiilor de stat de a nu „asculta indicațiile ilegale și nedemocratice ale lui Plahotniuc”.

„Vă îndemn să susțineți eforturile noului Guvern și să construim împreună o țară liberă și prosperă”, a declarat Maia Sandu, noua ”Doamnă de Fier” a politicii europene!

„Noi, miniștrii noului Guvern vom desființa controlul politic asupra instituțiilor, așa încât Dumneavoastră să vă îndepliniți atribuțiile în concordanță cu legea”, a spus noul premier.

Așadar, în Republica Moldova se scrie istorie. Ziua de sâmbătă, 8 iunie, a adus schimbări uriașe pe scena politică de dincolo de Prut. Mai concret, Republica Moldova și-a desemnat noul prim-ministru, în persoana Maiei Sandu, fiind dată publicității și întreaga componență a Executivului pe care aceasta îl va conduce.

Totul despre Maia Sandu, noul premier al Republicii Moldova

Anunțul a fost făcut chiar de președintele Igor Dodon, cel care a semnat Decretul de numire a Maiei Sandu în funcția de premier al Republicii Moldova, pe fondul tensiunilor politice din ultimele zile, Curtea Constituțională solcitând inclusiv desființarea Parlamentului, după ce toate încercările puterii de a forma o coaliție, au fost sortite eșecului.

În vârstă de 47 de ani, Maia Sandu conduce alianța politică DA, alături de Andrei Năstase, care va prelua postul vicepremier în noul Executiv ce a depus deja jurământul în Parlamentul de la Chișinău. De profesie economist, viitorul prim-ministru s-a remarcat printr-o abordare pro europeană. Mai mult decât atât, aceasta a ocupat funcția de Ministru al Educației, în perioada 2012-2015.

Cimponența completă a noului Guvern de la Chișinău

Odată cu numirea Maiei Sandu în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, a fost publicată și componența întregului Excutiv care va prelua puterea politică la Chișinău. Astfel, din noul Guvern vor face parte următorii oameni politici:

Maia Sandu – Premier

Andrei Năstase – ministrul Afacerilor Interne

Vasile Șova – ministrul pentru Reintegrare

Natalia Gavrilița – ministrul Finanțelor

Georgeta Mincu – ministrul Agriculturii

Nicolae Popescu – ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene

Pavel Voicu – ministru al Apărării

Vadim Brânzan – ministru al Economiei

Stanislav Pavlovschii – ministru al Justiției

Liliana Nicolaescu-Onofrei – ministru al Educației

Ala Nemerenco – ministru al Sănătății

Anunțul lui Igor Dodon și reacția Maiei Sandu

În conformitate cu prevederile Constituției Republicii Moldova, ca urmare a consultării fracțiunilor parlamentare am decis să desemnez la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova pe Dna Maia Sandu” , a transmis președintele Igor Dodon, prin intermediul unei rețele sociale, iar reacția celei care a preluat deja conducerea Executivului, nu a întârziat să apară.

Astăzi am obținut o victoria asupra fricii și mafiei. În ciuda tuturor obstacolelor create, parlamentarii din această sală s-au reunit pentru a pune capăt unui regim odios. Astăzi începe procesul de curățare al Republici Moldova și de construire a unui viitor mai bun. Nu va fi ușor, dar noi nu am venit în politică pentru că este ușor, ci pentru că trebuie” , a declarat Maia Sandu, la scurt timp după numirea în funcția de prim-ministru. (foto Adevărul)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here