Ce li s-a oferit profesorilor și ce vor spune ei! Grevele care mai urmează și ce primesc în plus polițiștii

0
569

Concis, fără alte comentarii suplimentare:

Pentru profesori, Ciucă și Ciolacu (adică PNL și PSD) oferă, de la 1 iunie, 1.000 lei brut în plus la salariul fiecărui profesor, asta însemnând cam 645 lei net (bani efectivi în buzunar, în fiecare lună) sau 129,79 Euro. La ora redactării acestor rânduri se știa deja că profesorii nu sunt de acord cu această ofertă și, în consecință, NU opresc greva generală, considerând oferta insuficientă. Multe alte voci cer 2000 de lei net, plus acele vouchere care s-au oferit inițial. Urmează un răspuns oficial.

Medicii și asistentele intră în grevă japoneză pe 7 iunie. Asta înseamnă că vor fi la locurile de muncă, dar cu banderole pe mâini, și totuși vor lucra. Sunt revendicări salariale, ca și la profesori, revendicări care vor fi din ce în ce mai greu de îndeplinit

După greva japoneză a medicilor și asistentelor ar putea urma greva (sau greve) de avertisment, iar apoi – noi nu dorim absolut deloc – greva generală, prin Sindicatul Sanitas, ca la profesori și cu spitalele practic închise sau în lipsă de activitate, urmând a se acționa doar în cazurile cele mai grave și urgente, de viață și de moarte!

Salariile polițiștilor: Tot Ciucă și Ciolacu (mai exact Coaliția PNL-PSD) au răspuns solicitărilor din MAI iar de mâine, 1 iunie, vor majora salariile polițiștilor. Ceea ce nu e rău deloc. Aici lucrurile sunt clare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here