Ministrul de Finanțe a fost condamnat la închisoare cu executare și s-a prezentat deja la Secția 6 poliție pentru a fi încarcerat

0
394

Conform unor informații pe surse, cel la care ne referim aici s-a prezentat la Secția 6 de poliție pentru a fi încarcerat.

Sebastian Vlădescu, membru al PNL, a fost de două ori ministru al Finanțelor, prima dată în guvernul Tăriceanu, între 22 august 2005 și 4 april 2007, iar apoi între 23 decembrie 2009 și 9 februarie 2012, în guvernul Emil Boc

Vlădescu a fost condamnat vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Decizia este definitivă.

ÎCCJ a admis apelurile declarate de Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu, Mircea Ionuţ Costea, Mihaela Mititelu, Constantin Dascălu şi Cristian Alexandru Boureanu, a desfiinţat, în parte, sentinţa penală atacată şi, în rejudecare a descontoput pedeapsa rezultantă de 8 ani şi 6 luni închisoare, aplicată inculpatului Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, în pedepsele componente, astfel: 7 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, 1 an şi 6 luni închisoare, spor de pedeapsă.

ICCJ dispune încetarea procesului penal pentru infracţiunea de trafic de influenţă ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale, reduce cuantumul pedepsei pentru infracţiunea de luare de mită de la 7 ani închisoare la 6 ani închisoare, reduce cuantumul pedepsei pentru infracţiunea de luare de mită de la 7 ani închisoare la 4 ani închisoare.

„Aplică inculpatului Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe pedeapsa cea mai grea, de 6 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, de 1 an şi 4 luni închisoare, urmând ca acesta să execute, în final, pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here