Adevărul unui caz foarte ciudat. ”Mă simt confuză și trădată”! Simona Halep, acuzată de doping și suspendată temporar din tenis

0
1172

Marea noastră campioană și fostă de 3 ori lider mondial WTA, Simona Halep, a anunţat, chiar ea, vineri, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat (de care, între noi fie vorba, aproape nimeni nu auzise până acum dar, în fine, nu asta contează acum). Agenţia Pentru Integritatea Tenisului a anunțat că sportiva a fost suspendată provizoriu din tenis.

”Simona Halep, o jucătoare română de tenis de 31 de ani (nota noastră – ce formulare penibilă, ca și când nu s-ar ști despre cine este vorba), a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP)”, a anunţat, vineri, Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

”Proba a fost împărţită în două şi analiza ulterioară a conţinut FG-4592 (Roxadustat), care este pe lista 2022 a substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA).

Halep, care ocupă în prezent locul 9 în clasamentul mondial, a fost testată pozitiv la US Open, potrivit APA, românca fiind învinsă în primul tur la New York de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4.

După aproape 2 luni se descoperă ”dopajul” Simonei Halep și nu oricum, ci la … ”analiza ulterioară”

US Open 2022 a început pe 22 august ac, Simona Halep fiind eliminată în primul tur, așa cum li se întâmplă adesea oricăror campioni.

”Astăzi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, lucru care a venit ca cel mai mare şoc al vieţii mele”, a scris Halep, fost lider mondial, în reţeaua de socializare amintită.

”În toată cariera mea, ideea de a trişa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte şi este total împotriva valorilor cu care am fost educată. În faţa unei situaţii aşa de nedrepte, mă simt confuză şi trădată. Voi lupta până la sfârşit pentru a dovedi că nu am luat conştient substanţa interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală”, a mai spus, absolut îndreptățit, Halep.

”Nu este vorba de titluri sau bani. E despre onoare şi despre iubirea pe care am dobândit-o pentru jocul de tenis în ultimii 25 de ani”

Simona Halep, câştigătoarea a două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a subliniat că în acest caz nu este vorba de titluri şi bani, ci de onoarea sa: ”Nu este vorba de titluri sau bani. Este despre onoare şi despre iubirea pe care am dobândit-o pentru jocul de tenis în ultimii 25 de ani”.

As.com scrie că WADA, Agenția Mondială Antidoping, plasează Roxadustatul în clasa substanțelor interzise al căror consum aduce o suspendare de nu mai puțin de patru ani!

Dar am mai spus-o și o repetăm: Simona Halep nu a mințit și nu a păcălit pe nimeni! Și nu a luat această substanșă sau, ÎN MOD CERT, nu a luat-o cu intenție.

Simona Halep anunțase deja că a încheiat sezonul

În septembrie, Simona Halep a anunțat deja că nu va mai concura în acest sezon, pentru că are nevoie de o perioadă mai lungă de recuperare după operația la nas suferită.

Românca a decis să facă intervenția chirurgicală – în primul rând – pentru a scăpa de problemele respiratorii.

Adevărul despre această stranie suspendare

Sigur că a ști adevărul, chiar acum, este practic imposibil, dar avem încredere totală în integritatea morală și sufletească a Simonei.

Ceva ciudat sau foarte ciudat este, aici, la mijloc, tocmai acum, când Simona revenise în TOP 10 mondial, putând oricând să urce și să facă meciuri uluitoare, ca acela când a învins-o fără drept de apel, de pildă, pe Paula Badosa (NUMĂRUL 4 MONDIAL la acea oră) cu 6-1, 6-2, chiar la Wimbledon. Iar asta a fost nu mai departe de luna iulie a acestui an.

Adevărul în acest atât de straniu caz de ”doping” conține acum un interval de aproape 2 luni de întârziere pentru comunicare (veți spune că atât durează, da, durează – uneori – destul de mult, dar totuși este ceva ciudat), mai conține și acea ”analiză ulterioară” a unei substanțe aproape necunoscute, plus lovitura teribilă dată Simonei într-un moment oricum dificil al carierei, așa cum este pentru orice sportiv trecut de 30 de ani, dar care încă poate ave resurse nebănuite … Și încă multe alte ciudățenii.

În mod normal nu ar fi trebuit să i se anunțe numele până la rezolvarea definitivă a cazului, care e departe de a se fi realizat

Primul lider mondial WTA al bărbaților, Ilie Năstase, care cunoaște foarte bine culisele tenisului internațional, a declarat, cu subiect și predicat, că au mai fost două asemenea cazuri, chiar cu jucătoare aflate pe locul 1 WTA, dar cărora, ATENȚIE!, nu li s-a dat numele pentru a nu avea probleme cu sponsorii sau alte probleme. Iar una din jucătoare era din Rusia, a mai spus Ilie Năstase, cazul fiind, desigur, mult anterior invaziei din Ucraina

La fel au fost cazuri și la masculin…

”Dacă Simona ar fi din America, nu ar mai fi apărut acest caz” a mai spus Ilie Năstase. Și nu doar din America, am adăuga.

Nu e foarte ciudat?

Vom vedea ce vai fi.

Totuși, cu orice risc, noi credem că sunt LUCRURI în NEregulă aici! Simona Halep putea să obțină orice rezultat, să învingă sau să piardă, dar nu ar fi trișat niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here