Oxigen pentru ”conspiraționiști”: meseria de numărător de bani se scoate din Codul Ocupațiilor

0
175

Dispar pentru totdeauna banii ”lichizi”? Vom fi obligați să folosim doar bani virutali, bani ”digitali”?

Va fi totul controlat și dirijat prin bănci, computere, carduri, certificate ”verzi”, chip-uri și altele asemenea?

Nu sună asta a conspiraționism?

Dar … Totuși… Se cam și toarnă gaz pe foc.

…Deputatul PNL Gheorghe Tuţă a declarat la o dezbatere cu tema ”România viitorului”, că viitorul muncii înseamnă şi automatizare, dând ca exemplu faptul că numărătorul de bani este o ocupaţie dispărută, fiind înlocuit de un mic aparat dotat cu cleme rotative şi un senzor cu infraroşu. El a argumentat că ”nu este cazul să mai ignorăm beneficiile maşinilor, pentru că asta ar însemna că menţinem un randament economic slab, o competitivitate scăzută, un puls slab al inovării”.

”La începutul mandatului am avut o iniţiativă de modificare a Codului Ocupaţiilor din România în sensul introducerii unor noi ocupaţii şi eliminării altora care s-au pierdut între timp. Din această ultimă categorie, exemplul cel mai elocvent este cel al numărătorului de bani, o ocupaţie înlocuită de un mic aparat dotat cu cleme rotative şi un senzor cu infraroşu. (…) Omul nostru, numărătorul de bani, nevoit să o ia de la capăt, s-a orientat către alte domenii care presupuneau obligatoriu interacţiune umană: servicii sau industrii neautomatizate”, a afirmat George Tuţă, deputat PNL Ilfov, chestorul Camerei Deputaţilor, loa dezbaterea cu tema ”România Viitorului – Automatizare şi viitorul Muncii”.

În opinia sa, viitorul muncii înseamnă şi automatizare.

”Nu este cazul să mai ignorăm beneficiile maşinilor, pentru că asta ar însemna că menţinem un randament economic slab, o competitivitate scăzută, un puls slab al inovării. Poate cea mai mare lecţie despre viitorul muncii este că schimbarea tehnologică nu se profilează într-un orizont îndepărtat şi nedefinit. Viitorul muncii este acum. Globalizarea, schimbările tehnologice şi automatizarea schimbă deja modul în care lucrăm, schimbă structura locurilor de muncă şi conduc la crearea de noi locuri de muncă. Numărătorul nostru de bani trebuie să fie sprijinit ca de mâine să se poată reorienta către un alt job. Guvernul şi Parlamentul trebuie să definească corect provocările şi să facă reglaje acolo unde este cazul. Trebuie să fie realist cu obiectivele, imparţial şi perfect conştient de provocările viitorului. Să promoveze automatizarea dar, în acelaşi timp, să privească spre oameni, spre comunitate. De aceea, mă voi concentra pe viitorul muncii, pentru a construi un cadru prin care să beneficiem de automatizare”, consideră deputatul liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here