UNICI PE PLANETĂ. Cea mai valoroasă familie DIN LUME. Soții Cozmiuc din Suceava, mai mult AUR la ”Mondiale” decât au, luat ÎMPREUNĂ, zeci de țări cu mare forță sportivă și cu miliarde de locuitori

0
14763

Acești oameni reprezintă un caz UNIC pe Planetă, iar România are în prezent CEA MAI VALOROASĂ FAMILIE DE SPORTIVI DIN LUME! Familie la modul propriu, adică soț și soție, ambii multiplii campioni mondiali și europeni.

Ei bine, după uriașa performanță de la recentele ”Europene” de la Munchen, IONELA si MARIUS COZMIUC (în FOTO), pentru că numai despre ei putea fi vorba, sunt CEI MAI VALOROSI si mai IMPORTANTI SOȚI DIN nu numai din SPORTUL EUROPEAN ci și, acum din cel MONDIAL. Și nu e prima dată și nu va fi nici ultima dată când se întâmplă asta.

Soții suceveni Ionela și Marius Cozmiuc au cucerit ambii câte O MEDALIE DE AUR la Campionatele Mondiale de canotaj ce se desfășoară la Racice (Cehia), adunând așadar 2 medalii de aur și clasându-se, dacă ar fi concurat DOAR EI, ca familie, pe un FANTASTIC loc 3, alături de Irlanda, în clasamentul MONDIAL AL MEDALIILOR DE AUR, fiind depășiți doar de Marea Britanie și Italia, dar – și aici trebuie să fiți atenți, e uluitor și halucinant – ÎNAINTEA UNOR ȚĂRI DE MARE FORȚĂ ȘI TRADIȚIE în sport și canotaj, țări însumând miliarde de locuitori, precum Olanda, China, Franța, Australia, SUA, Germania, Spania, Noua Zeelandă, Polonia, Grecia, Ungaria, Ucraina, Cehia (GAZDELE) sau Slovenia!!!

De fapt, doar 10 țări din lume au reușit să cucerească măcar o medalie de aur, cel puțin până sâmbătă, 24 septembrie!

Dar Marius și Ionela au cucerit împreună două (2) la Campionatele Mondiale!

Ce scriam recent, în august, după Campionatele Europene, despre aceeași miraculoasă familie!

… Cam asta scriam:

La Euro 2022 de la Munchen, Ionela și Marius Cozmiuc au CUCERIT CATE O MEDALIE DE AUR, Ionela la simplu categorie usoara, iar Marius la dublu rame, alaturi de Sergiu Bejan, acesta – Bejan – fiind acum un campion european nu numai al canotajului, ci si al FOTOGRAFIEI ARTISTICE.
Doar familia lor, minunata familie Cozmiuc, daca ar fi concurat ca atare, împotriva tuturor celorlalte țări din Europa, s-ar fi clasat, atentie, pe LOCUL 4 IN EUROPA LA MEDALII, ALATURI DE OLANDA, DAR inaintea unor SUPERPUTERI ALE CANOTAJULUI, precum:
GRECIA, UCRAINA, IRLANDA, CROATIA, UNGARIA, NORVEGIA (care, toate, au cucerit doar cate o medalie de aur, adica jumatate cat Familia Cozmiuc.

Dar, și mai interesant, uluitoarea familie Cozmiuc a fost, doar ea, MAI PUTERNICA DECAT TOATE ACESTE TARI LUATE IMPREUNA, iată-le:
FRANTA, GERMANIA, POLONIA, SPANIA, TURCIA, ELVETIA, BULGARIA, LITUANIA, care nu au cucerit NICIO MEDALIE DE AUR, LUATE IMPREUNA!!!

Ce să mai spunem? Ca va iubim, va respectam si va multumim pana la stele si inapoi, IONELA si MARIUS! Si tot nu ar fi de ajuns pentru voi, care aveti nu numaqi medalii de AUR, ci si SUFLETE DE AUR !
PS. Aceeasi situatie a fost, aproape identică, si la Campionatele Mondiale din 2018, cand Ionela a cucerit AUR la dublu categorie usoara, alaturi de Gianina Beleaga, iar Marius a fost vicecampion mondial tot la dublu rame, cu Ciprian Tudosa.
Intre timp, Marius Cozmiuc a devenit și vicecampion olimpic la TOKYO 2020 , tot la dublu rame si tot cu Ciprian Tudosa.

Urmează, la ”Mondiale”, medaliile de AUR pentru campioanele olimpice și europene Simona Radiș și Ancuța Bodnar, de departe cele mai valoroase din Lume, dar foarte probabil și medaliile pentru bărcile de 8!

LATER EDIT. …Și chiar așa a fost, cum am prevăzut: Simona și Ancuța au câștigat detașat AURUL mondial la dublu vâsle (singura medalia care le lisea dintr-un impresionant palmares, aflat în plină evoluție), așa cum au luat AURUL mondial și fetele de la 8 plus 1, având-o alături în barca învingătoare, în premieră absolută, pe inepuizabila SIMONA RADIȘ, prima în barcă în fața cârmăciței, adică în poziția de ”stroc”, la nici 45 de minute după efortul formidabil din finala de dublu rame!

iATĂ-LE ȘI PE CELELALTE 8 FETE FANTASTICE: Mădălina Bereș, Magdalena Rusu, Adriana Ailincăi, Amalia Bereș, Iuliana Buhuș, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu și cârmăcița Victoria Petreanu.

LATER EDIT 2. În ce-i privește pe unicii în Lume soți Ionela și Marius Cozmiuc,după ziua finală s-a întâmplat exact așa cum am scris în titlu. Doar ei doi împreună (ca și cum ar fi fost o ”Țară”, au câștigat mai multe medalii de AUR MONDIAL (2) decât au obținut țări uriașe, la propriu și la figurat, luate separat precum: China (1 medalie), Germania (1), Polonia (1), Noua Zeelandă (1) și Norvegia (1).

De asemenea, tot ei, magnificii Ionela și Marius, au cuceit 2 medalii de au mondial, adică MAI MULT decât au obținut, LUATE TOATE ÎMPREUNĂ, țări de uriașă tradiție și forță precum: SUA, Australia, Canada, Brazilia, Spania, Grecia, Ungaria, Cehia (țara gazdă), Slovenia și multe altele!!!

Mai e nevoie de alte comentarii?


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here