Ministrul Economiei din Germania e inconștient: Dacă livrările din Rusia ar fi tăiate, nu am avea destul gaz să ne încălzim la iarnă

0
755

”Germania, țară care se bazează în mare măsură pe gazul rusesc, are preocupări majore cu privire la asigurarea aprovizionării pentru iarna viitoare și face tot posibilul pentru a asigura alternative, a declarat sâmbătă ministrul Afacerilor Economice, Robert Habeck.

„Dacă nu vom obține mai mult gaz iarna viitoare și dacă livrările din Rusia ar fi tăiate, nu am avea suficient gaz pentru a ne încălzi toate casele și a ne menține toată industria în funcțiune”, a avertizat Habeck.

Livrările „nu sunt încă complet garantate”, a declarat Habeck, membru al Partidului Verzilor, la radio Deutschlandfunk.

El a adăugat că guvernul celei mai mari economii a Europei se pregătește pentru posibilitatea unor penurii „care sperăm că vor putea fi evitate”.

Habeck a anunţat duminică un acord pe termen lung între Germania şi Qatar pentru furnizarea de energie „fără Putin”. Din Qatar, ministrul german a mers duminică în Emiratele Arabe Unite, tot în cadrul eforturilor de eliminare a dependenţei importurile de gaz din Rusia.

Jumătate din importurile de GNL ale Germaniei provin din Rusia.

Habeck, de asemenea ministru al Afacerilor Climatice, a vizitat deja recent un alt furnizor de gaze, Norvegia, precum și actualul exportator global de top, Statele Unite.

Berlinul a fost criticat pentru opoziția față de impunerea imediată a embargoului asupra aprovizionării cu energie din Rusia, ca mijloc de a sufoca o sursă majoră de venituri străine ale Moscovei.

Dar Germania crede că un boicot ar putea paraliza economia germană și ar putea provoca creșterea uriașă a prețurilor la energie și ar putea duce la penurie.

În timp ce Rusia a fost criticată pentru războiul său din Ucraina, Habeck a recunoscut într-un interviu de vineri pentru televiziunea ARD că, în ceea ce privește politica energetică, o dimensiune morală „nu există cu adevărat”.

Qatar, care urmează să găzduiască Cupa Mondială în cursul acestui an, și Emiratele Arabe Unite s-au confruntat ambele cu critici internaționale cu privire la drepturile omului.

Habeck a mai spus vineri că este imperativ să se asigure un flux constant de aprovizionare, dar a subliniat că țara trebuie să-și accelereze tranziția de la gaz natural convențional la hidrogen verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here