Spital bombardat în Donețk: 4 morți, 10 răniți

0
534

Atenție, spitalul bombardat (între multe alte obiective care au avut aceeași soartă) se află în Regiunea DONȚK! Adică într-una din cele două republici autoproclamate recent și care sunt, oricum, controlate de ruși. Și asta de mulți ani.

În localitatea ucrineană Vugledar, trupele ruse au bombardat spitalul orășenesc. În urma bombardamentelor, s-a confirmat că 4 persoane au murit și 10 au fost rănite. Cel puțin.

Acest lucru a fost anunțat de șeful administrației regionale Donețk, Pavel Kirilenko, pe canalul său Telegram.

„La Vugledar, trupele de ocupație ruse au ucis 4 civili și au rănit 10 civili – obuzele invadatorilor au lovit spitalul local. Printre răniți se numără și 6 medici. Bombardarea a avut loc în jurul orei 11. Starea răniților este de severitate diferită”, a spus șeful Administrației Regionale de Stat.

...Și noi adăugăm: păi asta este ”protejarea” și ”salvarea” rușilor de acolo? Dacă erau și ruși în spital, printre pacienți sau medici, dacă erau soții sau copii ai unor ruși, de unde au știut că ar fi, vezi Doamne, numai ucraineni?

Poliţia ucraineană a anunţat joi că Rusia a efectuat 203 atacuri împotriva Ucrainei de la începutul zilei, confruntări având loc aproape pe întregul teritoriu ucrainean, transmite Reuters.

Culmea este că Armata rusă anunță că atacurile vizează doar infrastructura militară ca răspuns la presupuse atacuri ale ucrainei asupra zonelor separatiste recunoscute și susținute de ruși din Donbas.

De asemenea, forțele militare ale Kremlinului mai spun că atacurile ruse sunt de ”înaltă precizie” și vizează doar infrastructura militară.

Spitalul este ”infrastructură medicală”? Hai, că ne râd și curcile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here