Klaus Iohannis, discurs tranșant: ”Niciodată în istoria noastră nu am fost atât de bine protejați”

0
941

Parcă niciodată nu a fost mai prompt, mai inspirat și mai aproape de adevăr. Președintele Klaus Iohannis a spus joi, după ședința CSAT, că Rusia a ales tancurile în detrimentul diplomației, dar românii nu au de ce să se teamă, deoarece țara noastră este membru NATO, este total protejată de NATO și nu va fi implicată direct în conflictul din Ucraina. Foarte adevărat!

Președintele țării a transmis că țara noastră condamnă ferm acțiunile Rusiei și a susținut, din nou, că singura cale pentru a rezolva acest conflict este cea diplomatică.

De asemenea, Klaus Iohannis a transmis că țara noastră are garanții ample de securitate și niciun român nu are de ce să își facă griji pentru familia sa.

Klaus Iohannis a transmis că niciun român nu trebuie să se teamă pentru viața sa, deoarece țara noastră nu va fi „atrasă în conflictul militar din Ucraina”.

„Niciodată în istoria noastră nu am fost atât de bine protejați. România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina”, a spus președintele.

„Voi lua toate măsurile, alături de celelalte autorități, pentru ca securitatea cetățenilor româniei să nu fie afectată”, a mai spus el.

Rusia a ales calea războiului, pe cea a tancurilor, punând în pericol viețile cetățenilor din Ucraina, a afirmat președintele.

„Din păcate, în această dimineață, Rusia a ales calea ilegală și reprobabilă a atacului asupra unui stat independent și suveran. La apelurile pentru dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc ținte ucrainene.

Rusia este agresorul, nu victima cum încearcă să acrediteze Kremlinul, și toată lumea vede asta.

România condamnă ferm agresiunea Rusiei, nejustificată, care pune în pericol mii de vieți omenești.

Comunitatea internațională a făcut toate demersurilor pentru ca diplomația să prevaleze”, a mai spus președintele.

România e în permanentă legătură cu NATO, UE și SUA

Președintele a mai transmis că este nevoie ca flancul estic să fie consolidat, dar Occidentul rămâne „neclintit” în fața Rusiei, care pune în pericol pacea mondială.

„Suntem în permanentă legătură cu partenerii din NATO, UE și SUA, pentru a găsi soluții comune. Se impune consolidarea consistentă a flancului estic.

 Suntem uniți, suntem fără teamă, și rămânem neclintiți împotriva unui agresor care pune în pericol pacea lumii”, a mai spus el.

Și premierul Ciucă a fost inspirat și lucid

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean, Denis Şmiha

Premierul a transmis țării vecine un mesaj de solidaritate şi sprijin și a precizat că România sprijină independența și suveranitatea Ucrainei.

“Am avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul Ucrainei, Denis Şmihal. Solidaritate şi sprijin împotriva agresiunii militare ilegale a Rusiei.

Ne ajutăm vecinii care au nevoie şi sprijinim independenţa şi suveranitatea Ucrainei”, a transmis Nicolae Ciucă, pe pagina oficială de Twitter, conform Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here