”Ești un hoț”! ”Ești un rus. Ești un prost. Mergeți la Rusia”! Peiu: Majoritatea românilor gândesc ca Simion

0
1328

Din capul locului, dezavuăm și dezaprobăm în totalitate ceea ce s-a întâmplat, atât intervenția la pupitru a lui George Simion, acuzele și atitudinea sa, dar și acuzele jignirile venite în trombă și de la ministrul Energiei, Virgil Popescu, precum și invocarea în acest conflict, nitam-nisam, a unei țări străine, indiferent care ar fi ea, fără niciun fel de dovezi în acest sens și mai ales în contextul actual internațional, mai complicat și mai riscant ca oricând.

Ședința de plen a Camerei Deputaților de luni, 7 februarie, în care se dezbătea moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei a fost închisă după ce copreședintele AUR, George Simion, s-a dus la pupitrul la care vorbea demnitarul amintit și i-a spus în față că este un hoț. La rândul lui, Virgil Popescu l-a insultat pe George Simion spunându-i, pe același ton ridicat, că este că ”EȘTI UN RUS” și apoi ”EȘTI UN PROST”. Ba mai mult, după cele câteva secunde cât a stat liderul AUR lângă ministru, chiar în momentele în care George Simion deja plecase și revenise în zona scaunelor, Virgil Popescu nu s-a oprit din scandal și a strigat strigat puternic după preopinent, care părea că a încheiat conflictul: ”La Rusia cu dumneavoastră!”

În acel moment, Simion s-a întors pentru alte 4-5 secunde lângă Popescu, fără a-l mai atinge cu mâna. Probabil că ar fi fost mai bine ca Popescu să nu mai strige nimic după Simion. „Hai, hai, lovește-mă!”, i-a mai spus ministrul Energiei ”adversarului” său. Nu a urmat însă nicio lovitură din partea lui Simion (ar fi fost culmea!), nici măcar o simplă atingere cu mâna, ci doar aceleași acuze și jigniri reciproce: ”Ești un hoț” (repetat de vreo 3 ori de George Simion) și un final și foarte sonor ”Ești un prost”, rostit răspicat, ca încheiere, de Virgil Popescu.

Cum a mai fost

După citirea moțiunii simple, ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu, a luat cuvântul de la tribună, cu scopul declarat de a răspunde acuzațiilor și de a ”explica” situația din energie, dacă mai e ceva de explicat aici.

Din bănci, George Simion îi striga că este un hoț. „Pot sa-i spun dlui Simion sa-i ceara lui Putin sa ieftineasca gazul?”, a reacționat apoi, în mod cu totul neașteptat, Popescu.

În acel moment, co-președintele AUR a urcat la tribună, a pus mâinile pe ministru ca și cum ar fi avut ceva sî-i șoptească la ureche (atenție, fără a-l lovi sau a a-l împinge nici măcar un centimetru) și și-au strigat reciproc „Esti un hot” (Simion către Popescu) si „Esti un prost” (Popescu către Simion).

„Luați mâna de pe dl ministru”, i-a cerut lui Simion președintele de ședință, după care a cerut intervenția chestorilor pentru a-l îndepărta pe Simion de Popescu.

Așa cum am arătat mai sus, „La Rusia cu dumneavoastra!”, i-a strigat Popescu lui Simion, dupa ce acesta a plecat.

După consultarea liderilor grupurilor parlamentare, ședința a fost, în mod firesc, închisă.

”Să recunoaștem că majoritatea românilor gândesc ca George Simion”

Exact în momentele în care la Parlament se derulau aceste scene, iae ele erau retransmise de diverse televiziuni, la Realitatea Plus era în plină desfășurare o emisiune live, tocmai pe tema deja celebrelor și sinistrelor facturi din energie. Între invitați se număra și profesorul doctor Petrișor Peiu, unul din cei mai importanți analiști ai actualei situații economice, industriale și financiare din România, căutat și solicitat cu insistență de televiziunile de știri și nu numai.

Fără a avea deloc o atitudine populistă în amintita emisiune (puțin mai devreme, Peiu tocmai explicase de ce acel mult discutat procent din PNRR, de ”numai” 9,4 la sută pentru pensii, este firesc pentru bugetul României în acest moment, așadar o poziție deloc foarte ”populară”), Petrișor Peiu, întrebat de moderatoare ce părere are despre incidentul de la Parlament, a răspuns că nu i-a plăcut ceea ce a văzut, că aceste situații apar frecvent în parlamentele din întreaga lume, că nu ar trebui să li se exagereze importanța și că, în această chestiune ”să recunoaștem că majoritatea românilor gândesc la fel ca George Simion”, mai ales după ce același ”ministru Popescu a fost cel care a liberalizat prețurile la energie și a spus, în repetate rânduri, că după această liberalizare facturile populației la gaze și curent electric NU VOR CREȘTE”. În realitate, ele au crescut de 3-4-5 ori, unele chiar de 7-8 ori, iar la gaze există notificări oficiale că prețurile vor crește chiar și de 10 ori!

Vezi ceea ce s-a petrecut la parlament dând click pe acest link:

https://www.facebook.com/watch/?v=648127179723620

După aceste momente, în fața numeroșilor ziariști prezenți pe holurile Parlamentului, ministrul Virgil Popescu nu și-a mai amintit că a strigat la George Simion: ”Ești un prost”. A negat acest lucru și a cerut să se discute în continuare despre altceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here