Dacian Cioloș a demisionat din fruntea USR. Ce alte rupturi majore urmează

0
620

Așa cum au apus deja numeroase surse politice, Dacian Cioloș și-a anunțat demisia din funcția de președinte al USR în cadrul ședinței Biroului Național al partidului.  Politicianul anunțase deja acest lucru și nu mai era decât o chestiune de timp, mai ales după ce, în cadrul conducerii partidului, i se respinsese proiectul de program politic.

Actul ar urma să fie oficializat printr-o intervenție publică în cursul serii de luni, 7 februarie.

Conform acelorași surse, noul șef al USR va fi fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Dacian Cioloș (52 de ani) este europarlamentar și a fost premier al României în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017.

Frământările din USR au explodat joi seară, într-o ședință a Biroului Național în care Dacian Cioloș a declarat că demisionează dacă partidul nu va fi de acord cu programul său politic propus în ședință.

Dan Barna l-a acuzat pe acesta că vrea partidul „pe persoană fizică” și că „nu poate să meargă așa”.

Ruptura din USR are legătură cu lupta pentru putere, în condițiile în care forul de conducere al partidului este controlat de „Team Barna” după alegerile de anul trecut.

Dacian Cioloș rămâne LIDERUL CELOR DE LA PLUS și este de așteptat o ruptură între cvele două foste formațiuni distincte USR și PLUS.

În altă ordine de idei, cu sau fără legătură cu cele de mai sus, nu e exclus să asistăm și la o ruptură între George Simion și AUR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here