Multi milionarul autist și depresiv își amână extrădarea în România, dictată de justiția britanică

0
149

Ministrul Justitie, Catalin Predoiu, a declarat marti, 10 noiembrie, ca in ceea ce priveste extradarea lui Alexander Adamescu, fiul fostului om de afaceri Dan Adamescu, acuzat de mituirea mai multor judecatori de la Tribunalul Bucuresti, aceasta este tergiversata constant de avocatii milionarului. Ministrul a precizat ca dupa decizia definitiva a Instantei Supreme din Marea Britanie, avocatii lui Adamescu au gasit o noua metoda de tergiversare.

Alexander Adamescu era cautat de autoritatile romane dupa ce pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventiva in lipsa. In 26 mai 2016, instanta suprema a decis definitiv arestarea preventiva in lipsa a lui Alexander Adamescu, in dosarul in care este acuzat ca, impreuna cu tatal sau, omul de afaceri Dan Adamescu, a dat mita 15.000 de euro si 23.000 de lei judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, de la Tribunalul Bucuresti, pentru solutii favorabile in dosare de insolventa.

Chichița avocățească

Avocatii lui Adamescu au cerut sa vina in fata curtii cu o intrebare pe teme juridice, actiune despre care ministrul Catalin Predoiu a precizat ca nu are multe sanse de reusita.

„In ceea cel priveste pe cetateanul Alexander Bogdan Adamescu, localizat in Marea Britanie, instanta britanica a dispus predarea, apel formulat de catre persoana, respins. Adamescu a formulat permisiunea de a adresa o intrebare in fata Curtii Supreme din Marea Britanie, si pana la solutionarea acestei intrebari cu privire la o interpretare juridica nu poate fi predat spre extradare.

Din informatiile pe care le avem noi, aceasta procedura urmeaza sa se desfasoare mai rapid, si sansele ei sunt destul de mici, potrivit juristilor din Marea Britanie cu care ne-am consultat. Deci este mai degraba un demers de tergiversare, din perspectiva noastra, unul care nu pare sa aiba sanse mari”, a declarat Catalin Predoiu.

Apelul multi milionarului în euro a fost definitiv respins

La finalul lunii octombrie, milionarul Alexander Adamescu a pierdut recursul privind extradarea din Marea Britanie in Romania, unde este acuzat de mituirea unor judecatori de la Tribunalul Bucuresti. Curtea Suprema a regatului Unit a confirmat o decizie similara data de o instanta inferioara si a aratat ca Dan Adamescu nu a putut aduce noi probe esentiale pentru a rasturna aceasta sentinta.

Curtea Suprema a Regatului Unit a respins apelul lui Alexander Adamescu, care sustine ca este victima unei persecutii politice si ca extradarea ar reprezenta o incalcare a drepturilor omului in legislatia europeana.

După cum se știe, în cursul apelului de la Curtea Supremă din Regatul Unit, avocații lui Adamescu Jr. au adus un volum mare de probe noi în sprijinul clientului lor, dar și mărturiile a doi condmanați care au vorbit despre condițiile din închisorile românești. De asemenea, avocații au susținut, în sprijinul clientului lor, că Alexander Adamescu suferă de „tulburare din spectrul autist”, afecțiune care nu poate fi îngrijită în regim de detenție în România.

Mai mult, în aceeași direcție au fost prezentate mărturiile mai multor medici psihiatri, care au spus că l-au consultat pe Adamescu Jr. și că încarcerarea acestuia ar accentua starea lui de depresie și ar crește inclusiv riscul de sinucidere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here