Raed Arafat avertizează din nou. Ajungem la 7000 de cazuri pe zi dacă nu rezolvăm problema COVID cu măsuri de RESTRICȚIE

3
3312

Comandantul ACȚIUNII anti Covid-19, Raed Arafat, continuă să își facă datoria în a anunța pericolele majore care ne amenință. Astfel, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a avertizat că vom putea ajunge la 5.000-7.000 de cazuri pe zi, dacă problema răspândirii virusului nu va fi rezolvată prin măsurile de restricție.

Reamintim că recent s-a depășit de trei ori (și nu cu mult) cifra de 3000 de infectări pe zi, dar numărul a mai scăzut în ultimele două zile.

Raed Arafat:„Există riscul să ajungem la 7.000 cazuri pe zi”

„Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a precizat Raed Arafat la Antena 3.

Ce spune despre vaccinul anti-COVID

Cât privește vaccinul anti-COVID, Arafat spune că acesta va fi o provocare și că prioritate la vaccin vor avea personalul medical aflat în linia întâi și persoanele vulnerabile.

”Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare între Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării. Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact prioritățile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanțierii, și bineînțeles persoanele vulnerabile, cu comorbidități. Este o problemă de siguranță la nivel național. Și va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat, potrivit Mediafax.

Vaccinul anti-COVID ar putea costa între 5 euro și 20 de euro, iar primele doze ar putea să apară până la finalul anului, a declarat reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila.

„Cred că până la sfârșitul anului, vor ieși cel puțin două vaccinuri. Prețul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro și 20 de euro. Nu este un preț de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile”, a declarat Alexandru Rafila, la Antena 3.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here