Ambasada SUA, cuvinte excepționale despre Klaus Iohannis: ”A transformat România într-un lider regional și european. Ne mândrim că lucrăm cu Domnia Sa”

0
7847

Ambasada SUA în România, alaturi de ambasadorul Adrian Zuckerman, adresează formidabile cuvinte de laudă preşedintelui Klaus Iohannis, pentru acordarea de către Germania a Premiului „Kaiser Otto 2020”. Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a ambasadei se afirmă că activitatea lui Klaus Iohannis a transformat România într-un lider regional şi european.

„Felicitări Președintelui Klaus Iohannis pentru câștigarea Premiului „Kaiser Otto 2020!” Premiul a fost acordat ca recunoaștere a contribuției Președintelui Iohannis la consolidarea legăturilor dintre aliații europeni și a eforturilor sale neobosite de a îmbunătăți viețile tuturor românilor. Activitatea sa în calitate de Președinte a transformat România într-un lider la nivel regional și european. Ne mândrim că lucrăm cu Domnia Sa și cu administrația prezidențială pentru a continua să construim o Românie stabilă, liberă și prosperă, pentru mulți ani de acum înainte! „Herzliche Glückwünsche”, Domnule Președinte Iohannis!”, se arată în mesaj Ambasadei SUA.

Președintele României, Klaus Iohannis, va primi, miercuri, premiul „Otto cel Mare” pentru anul 2020, pentru „onorarea marilor merite în procesul european de unificare”, acordat de orașul german Magdeburg. Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, ceremonia de decernare a premiului va avea loc la Domul din Magdeburg (Catedrala Sfinților Mauritius și Katharina), loc simbolic, cu semnificație deosebită pentru istoria Europei, care adăpostește de peste 1000 de ani mormântul lui Otto I, Împărat al Sfântului Imperiu Roman.

„Premiul „Otto cel Mare” este acordat, o dată la doi ani, personalităților și organizațiilor care au merite deosebite în procesul european de unificare și în promovarea gândirii europene. Distincția a fost acordată pentru prima dată în anul în 2005, cu ocazia aniversării a 1200 de ani de existență a orașului Magdeburg”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here