Profeția cruntă a lui Raed Arafat: „Încă nu am văzut ce e mai rău”

0
3139

Medicul Raed Arafat a făcut o serie de declarații menite să-i cutremure pe toți românii! El a dat detalii despre pandermia de Covid-19 și a atras atenția că încă nu am văzut ce e mai rău.

Secretar de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat a făcut o serie de afirmații care pot îngrozi de-a dreptul, mai ales pe aceia care nu respectă regulile de protecție anti-Covid. El a susținut că au existat mai multe avertismente pe plan internaţional privind o posibilă pandemie, însă acestea nu prea au fost luate în serios. Pandemia ne-a prins nepregătiți, a susținut Arafat.

”Pandemia ne-a prins nepregătiţi. Exista tehnologia, existau mijloacele, exista totul, dar pregătirea în sine, ca să facem faţă, nu era pusă la punct, şi poate că multă lume nu se gândea că acest lucru poate să se întâmple, chiar dacă în ultimii ani, din ce în ce mai mult, au crescut avertismentele că există posibilitatea să apară cândva o pandemie similară cu ce a fost, de exemplu, în 1918.

A fost şi în 2009 ceva, dar din fericire nu a fost atât de grav, iar acum ne confruntăm cu o situaţie mult mai gravă ca cea din 2009.

Avertismentele care au fost date şi la nivel NATO, dar au rămas ca avertismente, fără o implementare reală a unui plan de pregătire şi a tot ce ne trebuie pentru a face faţă unei pandemii, ca cea din plan mondial, cu care ne confruntăm acum.

Anul trecut, România a înaintat un raport în care a avertizat asupra faptului că nu suntem pregătiţi la nivel european pentru a face faţă unei ameninţări biologice, unei pandemii (…) toată analiza a arătat că mai avem mult de făcut când vine situaţia la stocuri, la materiale de protecţie.

Mai mult, DSU a avut discuţii şi a lansat de mai multe ori în România ideea că trebuie create stocurile şi trebuie întărite aceste stocuri, nu numai pentru pandemie, dar şi pentru alte riscuri. Încă nu am văzut poate ce e mai rău şi sper să ne oprim aici şi să nu ajungem la o situaţie asemănătoare cu cea care a fost acum 100 de ani.

Un lucru care era clar planificat în România, numai că viaţa bate filmul, era un exerciţiu major pe pandemie, care urma să se facă în luna mai a acestui an, la Timişoara, şi scenariul era pregătirea pandemiei, dar normal că a fost anulat, pentru că eram în mijlocul luptei reale, împreună cu colegii de la Ministerul Sănătăţii, pentru o pandemie adevărată”, a comentat Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here