VIDEO. Arafat nu glumește: ”Aici nu mai vorbim de libertatea de exprimare”! Românii vor respecta regulile doar când vor fi amendați

1
1349

Într-un interviu la Digi24, doctorul Raed Arafat spune clar, răspicat și tranșant, într-un moment în care situația infectărilor e foarte grea, cu peste 500 de teste pozitive pe zi:

Unii dintre asimptomaticii externați pot fi contagioși. Trebuie să ne hotărâm ce e mai important, libertatea individului sau libertatea colectivității.

Nu se va termina asta nici până la sfârșitul anului. Prin asta au trecut acum 100 de ani, a fost foarte greu cu foarte mare impact pe mapamond. Trebuie să conviețuim cu acest virus o perioadă mai lungă. Trebuie să respectăm regulile de bază.

S-a văzut că a crescut impactul pe Terapiile Intensive. Nu suntem încă depășiți, ajungem să mutăm bolnavii cu elicopterul”, a explicat Arafat la Digi 24.

Doctorul Arafat crede că românii vor respecta regulile de distanțare socială doar atunci când vor fi amendați de polițiști.

„Cu cât crește numărul cazurilor în Terapie Intensivă crește și numărul deceselor. Închiderea înseamnă că te întorci din nou la toate aspectele care necesită stare de urgență, populația care și-a pierdut răbdarea ar fi supusă unui mecanism de închidere, noi încercăm să rezolvăm problema pe măsuri de respectare a regulilor.

Avem un vid legislativ, se încearcă corectarea lui cât mai repede pentru a lua măsuri. Dacă nu controlăm situația nimeni nu poate să zică că nu vom lua alte măsuri.

Ai nevoie de polițiști care să poată da amenzi persoanelor sau operatorilor economici care nu respectă regulile. Amenda are rolul de a opri persoana să încalce regula, amenda trebuie să fie resimțită bine de acea persoană. Elveția, de exemplu, dă amenzi foarte mari.

În aprilie pragul 300 era în regulă, dar 400-500 deja e un semnal de alarmă, devine greu deja. Pot fi decise alte măsuri mai târziu. Poate că nu naționale, poate locale, zonale.

De exemplu un oraș care crește semnificativ, poate de data asta măsura să se ia pe orașul respectiv. Dacă aveam 500 și ceva de cazuri și aveam orașe cu transmitere comunitară, puteam lua măsuri. Pe litoral nu avem focarul, acolo doar se produc conexiunile. Nu poți să ai 500 de cazuri și să vrei să relaxezi în plus”, a adăugat Arafat.

Într-un alt interviu, la ”Gândul Live”, jurnalista spune: …”Încercăm să ne raportăm la libertatea de exprimare și bineînțeles la liberul arbitru într-un context pandemic”. Răspunsul lui Raed Arafat vine direct și tranșant: ”Deci aicea nu mai vorbim de libertatea de exprimare”. Vedeți aici video https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1576136759228874&id=846268988882325

1 COMENTARIU

  1. Libertatea colectiva are ca sursa libertatea individuala.
    Unora nu le convine libertatea de orice fel ar fi ea….Zilele libertatii sunt numarate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here