Arafat amenință oamenii că dacă devin pozitivi în 14 zile de la revenirea în țară, intră la închisoare

9
33889

Motto. Victor Ciutacu: ”Domnule Arafat, eu personal v-am apărat mereu când v-au atacat alții, dar acum aveți un comportament dezgustător, despotic și dezonorant pentru un om ca dumneavoastră”

Autoritățile anunță că suspendă temporar măsura izolării la domiciliu și a carantinei instituționalizate, în conformitate cu decizia CCR dar recomandă persoanelor care vin din alte țări sau au luat contact cu cineva infectat să se autoizoleze pentru 14 zile.

La finalul adresei, Raed Arafat, Comandantul acțiunii le cere reprezentanților autorităților să anunțe toate persoanele că dacă în decursul celor 14 zile de la revenirea în țară sau de la ultimul contact cu un caz confirmat devin pozitive pentru virusul SARS-COV 2 riscă să intre sub incidența penală a articolului 352 din Codul Penal, zădărnicirea combaterii bolilor. Stupefiant este că Arafat, ca un milițian autentic, nici măcar nu mai face diferența între cei care se izolează voluntar 14 zile: ai venit în România, te-ai izolat, nu te-ai izolat, te-ai îmbolnăvit, Arafat te vrea la închisoare! Noroc că nu e el nici procuror și nici judecător.

Documentul poate fi citit integral AICI

Art. 352 din Codul penal: „(1) Nerespectarea măsurilor de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă fapta a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

(3) Transmiterea, prin orice mijloace, a unei boli infectocontagioase de către o persoană care știe că suferă de această boală se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(4) Dacă fapta prevăzută în alin. (2) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.

(5) Dacă prin faptele prevăzute în alin. (1) și (2) s-a produs vătămarea corporală a uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi, iar dacă s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(6) Dacă prin fapta prevăzută în alin. (3) s-a produs vătămarea corporală a uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi, iar dacă s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(7) Dacă prin fapta prevăzută în alin. (4) s-a produs vătămarea corporală a uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi, iar dacă s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(8) Tentativa la infracțiunea prevăzută la alin. (3) se pedepsește.

(9) Prin carantină se înțelege restricția activităților și separarea de alte persoane, în spații special amenajate, a persoanelor bolnave sau care sunt suspecte de a fi bolnave, într-o manieră care să prevină posibila răspândire a infecției sau contaminării.”

9 COMENTARII

  1. Și dacă iese testul pozitiv, eu de unde să știu că am avut virusul, (…), dacă tu nu mi-ai făcut test când am intrat in țară ? (…)manipulatori !!

  2. (…) ca ai îngropat sute de morți ce nu erau infectați de acel virus pentru ca nu exista, (…) cu statul și parlamentarii voștri de hoți ce sunteti ,demisionati toți parlamentarii (…) care conduceti aceasta țară nevinovată, lasati tinerii la conducere (…)
    De asta pleacă românii din țara lor ca nu au blocat de voi (…),
    Imi asum aceste cuvinte indiferent de ce se va întâmpla (…)

  3. In Olanda ,o tara in care nu au existat restrictii ci doar rugaminti, a iesit scandal iar la noi daca te imbolnavesti mergi la puscarie! Acolo trebuie sa mearga el pentru tradarea tarii natale!¡!! (…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here