VIDEO șocant. Ambasadorul Chinei în Israel, găsit mort în pat. Totul a venit pe fondul unei ”situații delicate”

0
1057

Ambasadorul Chinei în Israel a fost găsit mort în reşedinţa sa, a confirmat duminică Ministerul israelian de Externe. Decesul ambasadorului vine pe fondul unei „situații delicate” pentru relațiile China -Israel, scrie publicația Times of Israel și la două zile după ce a criticat declarațiile secretarului de stat Mike Pompeo, aflat într-o vizită în Israel.

Du Wei, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit fără suflare „în patul său”, relatează timesofisrael.com, iar decesul a fost pus pe seama unui stop cardiac, până la cercetări ulterioare.

Moartea ambasadorului vine la doar două zile după ce a condamnat comentariile secretarului de stat american, Mike Pompeo, care, în contextul vizitei făcute în Israel, a denunțat investițiile chineze în Israel și a acuzat China că a ascuns informații despre focarul de coronavirus.

Oficialii Departamentului de Stat american au declarat că un subiect principal de discuție în timpul vizitei lui Pompeo a fost preocupările Washingtonului în legătură cu relația comercială a Israelului cu China, menționând lipsa de transparență și practicile comerciale problematice.

Diplomatul Du Wei a fost numit recent ambasador, și a preluat postul pe 15 februarie, după care a petrecut două săptămâni în carantină, pe fondul reglementărilor privind pandemia de coronavirus

Anterior, a avut rolul de trimis al Chinei în Ucraina. Ambasadorul, căsătorit şi tatăl unui băiat, nu şi-ar fi adus familia în Israel, şi locuia într-o suburbie din Tel Aviv, Herzliya.

Găsit mort în reşedinţa sa din Tel Aviv. Autoritățile fac cercetări. Postul de televiziune Channel 12 din Israel, citând surse medicale, a anunţat iniţial că Du Wei a murit în somn din cauze naturale.

Într-un mesaj publicat pe site-ul ambasadei imediat după numirea sa ca ambasador, Du a lăudat relaţiile dintre „a doua cea mai mare economie din lume şi Israel”.

Ambasada Chinei l-a criticat, vineri, virulent pe secretarul de stat american, Mike Pompeo, care, aflat în viztă în Israel, a acuzat China de manipulare în timpul pandemiei de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here