FOTO. MAFIA care nu pierde niciodată. ”Medicina” cu cizma în gât. Trăiască UMEFISTAN!

1
2070

Alegeri în Umefistan. Culise de campanie: O dezbatere…pe CLANURI

Ei bine, au trecut alegerile și a câștigat, desigur, cine trebuia. Nu s-a pierdut vremea degeaba! Citiți mai jos și DOAR AICI cât de intens și de minuțios și-a pregătit UMEFISTAN candidatul și, finalmente, câștigătorul postului de rector, cel care aduce o influență uriașă la vârful marilor spitale. Și mai aduce el, postul acesta de rector, multe, foarte multe! Prietenii – din Mafia fără somn și odihnă a Umefistanului – știu de ce.

Așa cum fără îndoială, v-ați dat seama, noul rector -susținut de toată lumea, inclusiv de fostul rector, dar și de oamenii de încredere din spitale – este urologul prof. univ. dr. Viorel Jinga.

Cum s-a făcut campania pentru alegeri în Umefistan? Cu mesaje pe rețele sociale, cu dezbateri bine organizate și atent regizate pentru a nu se produce accidente spontane. Un mic Cambridge Analytica de România.

În această marjă, în data de 3 februarie a avut loc în Aula Mare a Facultății de Medicină a U.M.F. „Carol Davila” București dezbaterea publică a celor doi candidați rămași în cursa pentru poziția de Rector profesor dr. Viorel Jinga și profesor dr. Adrian Cercel. Fiecare candidat a avut același interval de timp pentru a-și expune planul de management, la sfârșit urmând ca fiecare să răspundă la câte 5 întrebări adresate din public. Începerea dezbaterii a fost hotărâtă transparent prin tragere la sorți, conform celor stabilite profesorul Viorel Jinga fiind candidatul care a deschis sesiunea de dezbateri.

Regia și manipularea

Înainte de asta, au fost manevre de culise pentru ca totul să meargă bine. Regizorul care s-a ocupat de asta a fost Viorel Jinga (foto sus). Și-a stabilit actorii: a dat telefoane să fie toți prezenți în sală, cu rolurile bine învățate și în ordinea corectă. Pentru că avea de susținut o prezentare și nu putea face pe regizorul de platou, s-a orientat și a stabilit acest rol pentru un pion credincios și de încredere – directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din capitală, dr. Bogdan Geavlete. A mai chemat la sprijin două grupări interesante, cu lideri desemnați dr. Cătălin Cîrstoiu și dr. Ecaterina Ionescu. Și astfel totul putea să înceapă….

Încă de la început, observând publicul din sală, senzația era a unei „piese de teatru” în care actorii „joacă” strict după indicațiile scenice ale regizorului – mai puțin un outsider în persoana dr. Streinu-Cercel, de a cărui prezență nu s-au putut lipsi deși ar fi vrut.

S-a evidențiat grupul de asistenți și șefi de lucrări de la Clinica de Nefrologie și de la Clinica de Urologie a Spitalului „Sf. Ioan”, care ocupau poziții centrale (cu Bogdan Geavlete la butoane), echipa de medici ortopezi de la Spitalul Universitar de Urgență București (condusă de la firul ierbii chiar de Decanul Facultății de Medicină, dr. Cătălin Cîrstoiu) și echipa de medici dentiști (condusă de Prorectorul dr. Ecaterina Ionescu).

Pe tot parcursul dezbaterii a fost un schimb continuu de mesaje telefonice între dr. Bogdan Geavlete și echipa sa de medici nefrologi de la „Sf. Ioan”. În baza rolurilor dinainte stabilite, o parte din aceștia, mai precis Șef de Lucrări Cristiana David împreună cu Dr. Paula Popescu (medic primar în Clinica de Nefrologie a Spitalului amintit), au întocmit o listă de 16 întrebări din care urmau a fi selectate întrebările adresate celor 2 candidați.

Deși ora de începere a dezbaterii a fost ora 14.30, pentru a evita vreo surpriză în trafic tot grupul de medici nefrologi și urologi ai Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” a plecat încă de la ora 13.00 – deși aveau program normal de lucru la spital.

Pentru siguranță, înainte de plecarea intempestivă a acestui grup de medici de la spital, lista a fost verificată și aprobată chiar de șeful Bogdan Geavlete – că doar de asta e director medical. Lista, odată verificată și agreată, a trecut cu mare grijă în mânile dr. Paula Popescu, care, cu calm i-a înmânat-o ceremonios Ileanei Adela Văcăroiu (medic șef al Secției Clinice de Nefrologie).

Circul murdar al ”întrebărilor”

În sală, după ce toți au ajuns liniștiți și asigurați că pontajul pe acea zi nu va fi afectat de participarea la dezbatere, seria de întrebări a fost deschisă … surprinzător (hahaha!) de către asistentul universitar Cătălin Bulai (de altfel finul lui Bogdan Geavlete), întrebarea fiindu-i adresată lui Viorel Jinga. Surprinzător (sau nu!) toate întrebările adresate lui Viorel Jinga au fost cu măiestrie formulate să nu deranjeze și să îi permită distinsului profesor să expună cum trebuie anumite detalii din programul său de management. Desigur, întrebările adresate prof.univ.dr. Adrian Streinu Cercel au fost bine formulate, pentru a-l încurca și a arăta doar lipsuri și imposibilitatea realizării obiectivelor propuse de către acesta – toate cu un destul de evident caracter tendențios (că poate se supăra omul și pleca, nu?).

Discursul lui Viorel Jinga, rostit cu grijă, aproape mecanic (vizibil învățat și rostit pe din afară), precum și răspunsurile date de acesta la întrebările anume bine puse, a evidențiat destul de clar cine sunt cei care îl sprijină:

 • a mulțumit și i-a elogiat de-a dreptul peste măsură pe asistenții și șefii de lucrări (grupul de medici care au și întocmit lista de întrebări fiind format tocmai din asistenți și șefi de lucrări de la Clinica de Nefrologie a Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan”)
 • a subliniat importanța rolului jucat de către profesorul Bogdan Popescu în consolidarea relației cu Israelul, răspuns la o întrebare care de altfel nu a subliniat în niciun fel aptitudinile acestuia de bun formator de opinii și conducător a unei Universități de prestigiu
 • răspunzând la o altă întrebare a amintit și de profesorul Victor Purcărea (care se afla de asemenea în sală și care stătea aproape de finul său, același Bogdan Geavlete) – din nou, practic fără niciun rost, dar privind în ansamblu, de fapt pentru punctarea și mulțumirea persoanelor care i-au oferit sprijin necondiționat.

Triburi, clanuri și familii – MAFIA care conduce școala superioară românească de medicină

Interesant, dar într-o altă accepțiune decât cea anterior descrisă, a fost și momentul prezentării profesorului dr. Adrian Streinu-Cercel și a întrebărilor adresate acestuia. De data aceasta prezentarea a fost una relaxată, fluidă. Din păcate s-a văzut clar că întrebările au avut menirea de a-l încurca, de a se sublinia faptul că anumite obiective din planul său de management nu sunt fezabile, precum și de a sublinia eventualele probleme pe are acestea le-ar putea avea:

 • seria de întrebări a fost deschisă pentru acest candidat de către asistent dr. Răzvan Dragomirescu din cadrul Clinicii de Nefrologie a Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan”; acesta este cunoscut prin faptul că familia sa este apropiată a dr. Mircea Penescu și a dr. Alexandru Ciocâlteu – ambii buni prieteni cu dr. Viorel Jinga și cu familia Geavlete; după cum bine se știe, Mircea Penescu a organizat multe congrese anuale de urologie și nefrologie alături de dr. Petrișor Geavlete – nimeni altul decât tatăl dr. Bogdan Geavlete
 • decanul Cătălin Cîrstoiu a ținut să sublinieze că dr. Adrian Streinu-Cercel nu va putea fi imparțial, odată ajuns Rector acesta dorind în principal să ajute doar echipa formată la Institutul Matei Balș – ca și cum un rector s-ar ocupa doar de oamenii din spitalul unde și-a desfășurat anterior activitatea (poate că așa ar fi făcut dr. Cîrstoiu…)
 • actualul rector, dr. Ioanel Sinescu a avut o intervenție aparent bizară în care a ținut să spună că dr. Adrian Streinu-Cercel nu poate dezvolta Universitatea așa cum a făcut cu Institutul Matei Balș

Doar urmărind această dezbatere a reieșit o singură concluzie interesantă. S-a conturat clar cam cine îl sprijină pe dr. Viorel Jinga și faptul că mulți dintre ei sunt legați prin vechi relații de familie / cumetrie și probabil de interese financiare:

 • asistenții și șefii de lucrări de la Clinica de Nefrologie a Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” conduși de „bagheta” directorului medical a Spitalului, conferențiarul Bogdan Geavlete. Pe tot parcursul dezbaterii asistent dr. Ileana Văcăroiu (medicul șef al Clinicii de Nefrologie, care se bucură de sprijinul necondiționat al lui Bogdan Geavlete, după cum public acesta a și afirmat) s-a conversat continuu prin mesaje telefonice cu acesta. Mai mult, întrebarea adresată profesorului Adrian Cercel de către dr. Răzvan Dragomirescu, a fost citită de acesta direct din mesajul trimis de dr. Bogdan Geavlete
 • fără echivoc se bazează pe Clinica de Urologie a Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan”, aflată sub „tutela” familiei Geavlete (dr. Bogdan Geavlete și dr. Petrișor Geavlete – tată și fiu)
 • echipa de medici dentiști condusă de dr. Ecaterina Ionescu
 • actualul rector Ioanel Sinescu (prin UMF se spune că Viorel Jinga ar fi „băiatul de casă” al acestuia”)
 • dr. Victor Purcărea (nașul de cununie a lui Bogdan Geavlete)

Tipic pentru alegeri în Umefistan…triburi, clanuri și familii. Această mafie pare să nu piardă niciodată…

TRĂIASCĂ UMEFISTAN!

1 COMENTARIU

 1. De a dreptul obișnuit….uitati va la fetele lor .
  Când le va fi greu ȘI SE APROPIE TIMPUL o sa zică că au făcut doar lucruri bune …nu i asa .?
  Nu treci pe lumea cealaltă fara sa plătești nedreptățile…sa stiti ..puteti sa va ASIGURAțI VRETI VIITORUL .. dar nu clăditi castele pe nefericirea altora ca se scufunda …
  Dar sufletele lor sunt dezastru …uitati-va ce nefericiți sunt ?,, frustrați de a dreptul stiu ca fara nedreptate si mizerii nu pot obține nimic corect …cand vad la altii sunt invidiosI …dar nu fac nimic decât în echipa ca altfel nu au cum ..nu i duce mintea se sprijină pe .unde S multi prostia creste si rezista .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here