FOTO. Surpriză în sport. Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin, incluși în lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo!

0
737

Veste bombă la început de an 2020 pentru sportul românesc. Cum bine se știe, 2020 este anul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, cea mai importantă competiție sportivă a planetei, programată între 24 iulie și 9 august în capitala Japoniei.

Un oficial din conducerea mișcării noastre sportive, care, din motive lesne de înțeles, a dorit să-și păstreze deocamdată anonimatul, ne-a anunțat că doi importanți membri fondatori ai partidului Pro România/Victor Ponta, este vorba de celebrii viteziști Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, trecuți în prezent la partidul aflat la putere, PNL, au fost cooptați zilele acestea în lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, urmând să se alăture programului specific de pregătire, cât și programului special al COSR, rezervat sportivilor cu potențial pentru medalii, SAMURAI 2020.

Specialiștii mondiali ai probei la care vor concura cei doi români îi văd drept principali favoriți ai medaliilor de la Tokyo.

Astfel, după modestele rezultate de la Rio 2016 – unde România a obținut doar 6 medalii, cu numai una de aur – și Londra 2012, de unde s-a venit acasă cu 9 medalii, dintre care doar 2 de aur, conducătorii sportului românesc au decretat mobilizare generală pentru îmbunătățirea masivă a rezultatelor la ediția niponă a Jocurilor Olimpice.

Cei doi – în foto sus, avându-l între ei, cu multă dragoste, pe însuși liderul Pro România – demisionaseră cu multă grație din formațiunea fostului premier Victor Ponta în luna decembrie 2019 și s-au gândit și ei, ca tot omul, ca tot românul întreg la minte, să plonjeze URGENT într-un partid aflat la putere, nu într-unul care tocmai ce-a pierdut masiv alegerile anul trecut. Adică în PNL, nu în PSD.

Tocmai această viteză extraordinară, fondarea unui partid și plecarea din el la țintă fixă, în mai puțin de doi ani, i-a adus în atenția specialiștilor și antrenorilor de sport din lumnea întreagă, care au văzut în ei un potențial uriaș TREI MEDALII la Tokyo, în noua probă olimpică de traseism viteză, mai exact două la simplu – un aur și un argint, singura problemă fiind cine ia aurul – și încă o medalie, un aur desigur, în probla de dublu masculin.

Atât Constantin, 41 de ani, cât și Câmpeanu, 51 de ani, au trecut DOAR PÂNĂ ACUM pe la nu mai puțin de 4 partide, ultimele două fiind schimbate cu extrem de mare dexteritate și rapiditate. Este vorba de Partidul Conservator, ALDE, Pro România și PNL, urmând, desigur, încă multe altele, în funcție de cine se va afla la putere într-o perioadă sau alta.

Îi felicităm și le urăm mult succes, sperând sincer ca, până la o viitoare schimbare de partid, să apuce să facă, atât pentru sportul românesc, cât și pentru PNL, câte ceva. Mai ales că, iată, li se acordă toată încrederea, atât în plan politic, cât și din punct de vedere sportiv. Iar vârsta nu este problemă, cunoscându-se foarte bine faptul că, de pildă, cea mai valoroasă canotoare a Lumii din toate timpurile, Elisabeta Lipă, a cucerit ultimul său titlu olimpic – din cele 5 – la vârsta de 40 de ani, cam cât are acum și ”neîmblânzitul” Daniel Constantin.

„La nivel naţional, vor fi cooptaţi în structurile de conducere domnul rector Sorin Câmpeanu şi cu domnul fost ministru al Agriculturii Daniel Constantin”, a spus zilele trecute chiar Ludovic Orban. Sigur, ne putem întreba și, de pildă, ce părere au vechii și constanții membri ai PNL, care nu prind niciodată structurile de conducere ale partidului, dar asta nu mai contează acum, când e vorba, nu-i așa?, de interesul național. Și cum spuneam a venit și cooptarea în lotul olimpic, visul oricărui sportiv de performanță. Ce vreți mai multă încredere pentru doi traseiști de nădejde?

Antrenorul principal al celor doi mari favoriți la medaliile olimpice a fost numit multipluL campion național și mondial la traseism viteză, fostul senator ieșean Ionel Agrigoroaei, care a schimbat 10 partide în 8 ani și care inițial fusese și el selecționat pentru a evolua la Tokyo, dar ulterior a fost numit director tehnic al echipei de traseism, grație uriașei sale experiențe la vârful performanței naționale și mondiale. MULT SUCCES TUTUROR ! HAI ROMÂNIA ! Sorin și Daniel, avem mare încredere în voi! (ps materialul este un pamflet și trebuie tratat ca atare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here