Mesaje xenofobe în Spania cu ocazia meciului de fotbal: “Aveţi grijă să nu vă jefuiască românii”

0
714

UPDATE. Scorul final al partidei a fost SPANIA- ROMÂNIA 5-0, la pauză 4-0. Umilință totală pentru fotbalul românesc. Selecționerul Cosmin Contra a fost demis și înlocuit, temporar, cu Mirel Rădoi. Însă vinovatul principal, șeful FR Fotbal, Răzvan Burleanu, care n-a auzit de onoare și rușine, rămâne mai departe, pe salarii și prime uriașe, de ordinul sutelor de mii de euro. C-așa-i în … fotbal.

Într-un context extrem de sensibil în fotbalul european, în care rasismul pare să fi pus stăpânire pe o parte din țări, avem un duel Spania – România care începe cu o serie de atacuri de ordin xenofob venite din partea ibericilor. Cu doar câteva ore înainte de startul partidei de pe stadionul ”Wanda Metropolitano” din Madrid, în mediul virtual au apărut o serie de postări jignitoare la adresa românilor.

Dacă antrenorul Spaniei, Robert Moreno, și atacantul Alvaro Morata au avut numai cuvinte de laudă pentru români la conferința de presă de sâmbătă, o parte din spanioli au un comportament total opus și iresponsabil. Pe site-urile de socializare au apărut, cu câteva ore înainte de startul meciului de la Madrid, o serie de mesaje cu tentă xenofobă și rasistă la adresa românilor. 

Un internaut iberic a postat o poză cu niște cetățeni aflați la cerșit în Spania însoțită de mesajul: ”Numeroși fani români se înghesuie la porțile Wanda Metropolitano pentru a încerca să facă o poză cu idolii lor!”

Contul oficial al arenei pe care se va disputa meciul Spania-România, ”Wanda Metropolitano” a postat pe Twitter un mesaj înainte de acest duel: ”Tic, tac, tic, tac! Contorizăm timpul până la ultimul meci din faza de calificare pentru #EURO2020 ! 👋 Ne vedem peste puțin timp, @Sefutbol și @hai_romania !”. Acestei postări, un alt fan spaniol i-a atașat un alt mesaj batjocorir la adresa românilor: ”Aveți grijă să nu vă jefuiască românii”.Citește pe același subiect:

Alte postări de azi cu rolul de a jigni românii: 

  • ”Fanii români au fost prinși cu obiecte pirotehnice în jurul stadionului” (iar în imagine apare un cetățean care colectează fier vechi)
  • ”Urmărim cu atenția sosirea jucătorilor români la Madrid” (iar în imagine apare un autovehicul vechi)

Meciul Spania – România, din ultima etapă a Grupei F a preliminariilor EURO 2020 se va disputa de la ora 21:45, pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid. Spania a fost campioană mondială în 2010, precum și campioană europeană în 2008 și 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here