Doctor în medicină, 7 copii, născută în Belgia, 1,61 m, fost ministru al Armatei în Germania, actual șef al Europei!

0
1519

Nemțoaica Ursula von der Leyen (60 de ani) este, de marți, 16 iulie 2019, noul președinte al Comisiei Europene. A obținut votul majorității europarlamentarilor și îl înlocuiește de azi, în fruntea Europei, pe Jean Claude Juncker.

Von der Leyen, fostul ministru german al Apărării (din 2013), are câteva date personale extrem de interesante. Chiar dacă va împlini 61 de ani pe 8 octombrie, dar arată mult mai tânără, în pofida sau poate tocmai datorită aspectului său mignon și suplu, având doar 1,61 m înălțime! Anvergura sa politică este, însă, uriașă. S-a născut în Belgia, chiar lângă Bruxelles, are 7 copii (!), este fiica unuia dintre primii funcționari civili europeni, Ernst Albrecht, vorbește – desigur – limbile Belgiei, flamanda și franceza, alături de limbile germană și engleză! E doctor în medicină, dar are și studii economice superioare la Gottingen și Londra.

Străbunica Ursulei von der Leyen, Mary Ladson Robertson era descendenta unei puternice și bogate familii de fermieri americani, de origine engleză, din Carolina de Sud.

Ursula von der Leyen a ajuns la conducerea CE cu 383 de voturi ”pentru”, 327 voturi ”împotrivă”, 22 de abțineri și un vot nul. Acesta este rezultatul votului pentru Ursula von der Leyen în funcția de președinte al Comisiei Europene. 

Pentru a obține conducerea Comisiei Europene, Ursula von der Leyen avea nevoie de 374 de voturi. Până-n luna noiembrie, are timp noul președinte al CE să-și formeze cabinetul și întreaga echipă de lucru.

Este primul președinte femeie al CE din istoria continentului. În Germania este considerată o apropiată a cancelarului Angela Merkel, cu care a llucrat în mai multe cabinete, fiind și vicepreședinte ale partidului domanei Merke, Uniunea Creștin-Democrată.

Ursula von der Leyen, despre o Europă unită, după ce a fost votată președintele CE

Mă simt onorată, sunt copleșită și vă mulțumesc pentru încrederea acordată. E încrederea pentru o Europă puternică și unită, de la Est la Vest, de la Sud la Nord, o Europă pregătită să lupte pentru viitor, în loc să se combată reciproc, e pentru o Europă care-și va asuma împreună provocările viitorului. Sarcina care mă așteaptă mă face să fiu umilă, mă așteaptă multă muncă” a spus Ursula von der Leyen, care a transmis un mesaj ferm: ”Să cooperăm în mod constructiv, pentru că ceea ce ne dorim cu toții e o Europă unită și puternică”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here