USR și PLUS, doar cu propriii candidați la prezidențiale, locale și parlamentare

1
707

Așadar, fără PNL, PMP, Pro România sau oricare altă formațiune. Așa cum au mai anunțat și anterior alegerilor europarlamentare, USR și PLUS au decis sâmbătă să demareze negocieri imediate și efective pentru încheierea unei alianțe politice în cadrul căreia cele două partide să participe, numai împreună, la toate alegerile care urmează în perioada următoare: prezidențiale, locale și parlamentare.

”În urma ședinței din data de 8 iunie a Consiliului Național (CN) PLUS, președintele partidului, Dacian Cioloș, a primit mandatul de negociere a unei alianțe politice cu USR. În acest proces va avea alături o comisie de negociere a cărei componență a fost stabilită, în cadrul aceleiași ședințe, de către CN PLUS”, a anunțat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al PLUS.

De cealaltă parte, Comitetul Politic al USR, reunit la Brăila, a ales o delegație despre care au spus că va continua discuțiile cu reprezentanții PLUS privind strategia de colaborare la viitoarele alegeri, începând cu cele prezidențiale.

„După votul covârșitor din 26 mai, oamenii așteaptă de la noi pasul următor. Rezultatele de la europarlamentare ne arată clar că Alianța 2020 USR PLUS chiar poate fi forța politică ce va guverna în 2020. Noi ne propunem să dăm și președintele României, și premierul. Responsabilitatea este uriașă pentru noi și, împreună cu Dacian Cioloș și colegii de la PLUS, vom căuta cele mai eficiente soluții pentru ca speranțele românilor să se materializeze, pentru ca România să revină la normalitate și să reparăm tot răul făcut de PSD și ALDE în ultimii ani”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

Comisia de negociere este formată din patru membri ai Comitetului Politic, doi membri ai Biroului Național și este condusă de președintele partidului, Dan Barna.

Cei patru membri aleși de Comitetul Politic sunt Lucian Stanciu-Viziteu, deputat USR, Cosette Chichirău, deputat USR, Allen Coliban, senator USR și Cristian Moș, președinte USR Timiș.

Cei doi membri din Biroul Național vor fi aleși săptămâna viitoare.

În următoarele două săptămâni, delegația USR va discuta cu reprezentanții PLUS și va prezenta câteva scenarii de colaborare la următoarea ședință a Comitetului Politic al USR, care va avea loc pe 22 iunie, la București.

Potrivit USR, cele două partide își propun să meargă împreună la toate alegerile care urmează – prezidențiale, locale și parlamentare.

”Obiectivul comun este să câștigăm alegerile parlamentare din 2020 și să dăm României un guvern onest și competent”, au mai anunțat cei de la USR.

La scurt timp după alegerile europarlamentare, Dan Barna spunea:

”Orban se preface surprins că vom avea candidat propriu la prezidenţiale. Românii s-au săturat de această ciupeală oportunistă.”

Citeste mai mult: adev.ro/psb7cu

1 COMENTARIU

  1. Va inselati amarnic..toti prietenii nostri care acum au votat USR-PLUS ,Sunt fosti votanti PNL ,insa pt Prezidentiale vor vota toti Klaus IOHANIS. Nu vreti sa intelegeti ça RÉFÉRENDUMUL I se datoreaza,ça mai are dreptul la un singur mandat si ça ne-a reprezentat cu onoare in tôt acest timp !!! Mai bine pregatiti un bun PREMIER cu un GUVERN compétent…altfel VOTUL din 26 mai ,nu de va répéta si faceti lucrurile serios…ba ça mergem la Bruxelles, ba ça vrem Presedinte… domnul CIOLOS se insala amarnic si nu va avea rezultatele din 26 mai,nici aici nici in Diaspora !!! GUVERNUL conduce ROMANIA ,iar Presedintele o reprezinta !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here