Funcția de procuror-șef european, pentru Laura Codruța Kovesi!

0
12468

Vești excelente pentru Laura Codruța Kovesi, odată cu constituirea noului Parlament European după alegerile din 26 mai. 

Aflată în cursa pentru preluarea conducerii Parchetului European, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție din România este super-favorită înaintea negocierilor ce vor lua startul zilele următoare. Practic, procedura nu va fi reluată de la zero, ci va continua de unde a fost suspendată.

Siegfried Mureșan, experimentatul europarlamentar al Partidului Național Liberal și vicepreședinte al grupului parlamentar al PPE, anunță că tot acest context îi este extrem de favorabil Laurei Codruța Kovesi. Astfel, românca are acum șanse uriașe pentru ocuparea postului de procuror șef al Parchetului European, în fața contracandidatului său francez.

Singurul atu al candidatului francez a fost susţinerea politică din partea guvernului francez. Guvernul Franţei în această perioadă în care se negociază cele mai importante poziţii la nivelul instituţiilor UE, adică preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Consiliului European, preşedintele Băncii Centrale Europene, preşedintele Parlamentului European, Înaltul Reprezentant pentru Politica Externă, în această perioadă guvernul Franţei are alte priorităţi şi, de aceea, eu am spus și înainte de alegeri şi îmi menţin această declaraţie, că susţinerea politică pe care candidatul Franţei o are va fi diferită acum după alegerile europarlamentare de ce a fost înainte de alegeri” , a declarat Siegfired Mureșan pentru Digi 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here