Despre ignoranța erotică la români

0
513

Un subiect pe cât de sensibil, pe atât de important. Și foarte rar abordat! Aici este doar, ca la șah, ”deschiderea”…

Este limpede că este mult de făcut pentru ameliorare, pentru schimbare. Generațiile ‘50, ’60, ’70, și chiar și cea a anilor ’80, se află într-un impas major, fără să pară a dori să schimbe cumva lucrurile, spre binele general și, mai ales, al copiilor și nepoților noștri! Situația a scăpat de sub controlul celor care cred că o gestionează: tocmai ei. Și totul se întâmplă de parcă am trăi într-o lume care, în sine, are grijă ca moralitatea noastra erotică și sexuală să evolueze corect. Dimpotrivă! Cred că este momentul să discutăm deschis între noi și cu copiii noștri despre aceste „detalii” prețioase ale vieților noastre. Nu de alta, dar energiile sexualității sunt cele mai puternice energii corporale și, odată deviate de la traseul lor natural, foarte greu le readuci în matcă…

În India antică se spunea că atunci când energia sexuală este deviantă, ea transformă un bărbat într-un taur scopit. Cu alte cuvinte, atâta timp cât bărbatul este stimulat de ideea de a fi în controlul propriei sexualitîți, el este imbatabil. Atunci când, din păcate și ca regulă generală, barbatul este condus de propria sexualitate, el devine un excelent animal de povară, atât pentru femeia care îl exploatează, cât și pentru sistemul structurilor sociale. Prin urmare, știm cine are de câștigat atunci când bărbatul devine dependent de sex și știm și în ce mod.

Rolul femeii este extrem de important în aceasta ecuație. Buddha Sakyamuni afirma că femeia se naște maestru spiritual. În alt fel spus, ea își stăpânește propria energie sexuală, pierzând, de exemplu, doar 25% din această prețioasă energie într-un act amoros, în timp ce bărbatul pierde tot disponibilul de moment. Ei îi revine o misiune spirituală decisivă: aceea de a-l ajuta pe bărbat să își amplifice energia sexuală, devenind astfel o ființă liberă. Doar fiind liber, bărbatul se poate uni cu femeia nu numai fizic, ci și energetic și psihic, creând astfel o nouă ființă de energie și spirit, nemuritoare și extrem de puternică! Bărbatul și femeia sunt puternici doar împreună. Separat, sunt vulnerabili și incompleți, pervertibili, ușor de manipulat, prăzi ușoare ale ignoranței și intențiilor distructive ale unora care cred că au dreptul de a conduce omenirea spre ceea ce ei înțeleg că este cursul normal și avantajos (pentru ei) al istoriei.

Miza este foarte mare, probabil decisivă. Iluminarea despre care se tot vorbește înseamnă tocmai cunoașterea ADEVĂRULUI, care eliberează și aduce putere și lumină interioară, anume cunoașterea de sine. Când ajungi să te cunoști, să cunoști adevărata ta natură care este PERFECTĂ, atunci nimic nu te mai poate opri, nimic nu te mai poate ajunge din urma, totul se deschide în calea înțelegerii și puterii tale… Iar stăpânirea propriei sexualități este una dintre cele mai la îndemană abordări a Căii puterii și libertății personale. Odată eliberat de propriile obsesii, slăbiciuni, odată cunoscută această putere interioară, care până acum a dominat și stâlcit ființa de lumină a Omului, totul este posibil. De aceea este atât de importantă cunoaștere formelor manifestării energiilor sexuale masculine și feminine! De aceea este atât de important să ajungem să stăpânim energiile sexuale proprii.

Cu mai bine de un secol în urmă, Nietzsche spunea despre relația dintre erotism și creștinismul dominator și patriarhal: creștinismul i-a dat lui Eros să bea o cupă cu otravă. Eros nu a murit, dar nici bine nu îi este!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here