Notre Dame din Paris, refăcută după incendiu, cu donații de sute de milioane de euro

0
289

Continuă reacțiile intense, emoționale și de solidaritate după incendiul devastator care a cuprins luni seara catedrala Notre-Dame din Paris. Tragicul eveniment a marcat nu doar poporul ci și întreaga lume, în contextul în care vorbim despre unul dintre cele mai mari simboluri arhitecturale și culturale ale civilizației franceze și europene.

Pe lângă stabilirea cauzelor exacte care au dus la producerea incendiului, autoritățile din Paris sunt preocupate acum de găsirea acelor mai bune soluții pentru a reconstrui cât mai curând Catedrala Notre-Dame. Profund marcați de tragedie, unii dintre cei mai bogați oameni din Franța s-au oferit deja să dea o mână de ajutor pentru ca simbolul patriei lor să-și recapete strălucirea.

Cunoscutele familii Arnault și Pinault și-au anunțat deja intenția de a contribui cu sume considerabile de bani pentru lucrările de reconstrucție a Catedralei Notre-Dame. Mai concret, acestea vor dona 200, respectiv 100 de milioane de euro.

Mesaje transmise de familiile Arnault și Pinault

Familia Arnault şi grupul LVMH, în semn de solidaritate cu această tragedie naţională, se asociază reconstrucţiei acestei catedrale extraordinare, simbol al Franţei, al patrimoniului său şi al unităţii sale” , se arată în comunicatul dat publicității de familia Arnault.

La rândul său, familia industriașilor franzezi Pinault, care operează grupul de lux Kering, a anunțat deblocarea unei sume de 100 de milioane de euro pentru reconstrucția celebrei catedrale din Paris, care a căzut victimă unui incendiu devastator.

Această tragedie îi loveşte pe toţi francezii şi mult mai mult pe cei care sunt ataşaţi unor valori spirituale. În faţa unei astfel de tragedii, fiecare doreşte să redea viaţa cât mai repede acestei bijuterii a patrimoniului nostru.O sumă de 100 de milioane de euro a fost deblocată pentru a participa la efortul care va fi necesar pentru reconstrucţia completă a Notre-Dame” , informează familia Pinault, prin intermediul unui comunicat. (foto idevice.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here