Club A la 50 de ani! Istoria unui mit al spiritului bucureștean

0
1224

Cine nu a auzit de Club A, din București? De fapt, din Centrul vechi sau, mai bine zis, din inima Bucureștilor, acea inimă care bate, iată, de 50 de ani, devenind un simbol al Micului Paris, așa cum Luvrul sau Moulin Rouge sunt simboluri, dintotdeauna, ale Marelui Paris…

Club A împlinește, așadar, în 2019, nu mai puțin de 50 de ani de istorie neîntreruptă, o istorie romantică, tumultuoasă, pasională și, în egală măsură, plină de inerente – dar cu atât mai spectacuoloase – urcușuri și coborâșuri. În acești 50 de ani Club A și-a căpătat dreptul la o parte semnificativă din legenda Bucureștilor, o legendă care a început în 1969, cu o mână de studenți entuziaști de la Arhitectură, cu celebrul lor mentor Barbu Emil ”Mac” Popescu, precum și cu toate legendele muzicii rock și ale vieții studențești, probabil singurele bastioane ale libertății spiritului în lumea comunistă, o lume dură și rigidă, dar care nu a putut sufoca în întregime emoția, bucuria, iubirea și muzica. Dimpotrivă. Prin Club A, pe bătrâna stradă Blănari, a trecut de-a lungul anilor tot ce a fost mai bun și mai valoros în fascinantul univers al culturii autohtone: arhitecți, studenţi la teatru, conservator şi arte plastice, muzicieni de jazz, pop, rock şi muzică clasică, coruri şi grupuri umoristice, oameni de litere, actori şi regizori, DJ şi, nu în ultimul rând, oameni de presă.

Club A a fost și va rămâne un bastion al tineretului, al studenților, al culturii bucureștene și, în cele din urmă, al românismului celui mai autentic. Nume de neuitat precum Florian PittisJohnny RaducanuNicu Vladimir, Mircea Florian și mulți alții dau măsura valorii incomensurabile a acestui loc de inimă și de suflet pentru noi toți. De asemnea, aici s-au lansat mari trupe rock de pe scena românească, între care Timpuri Noi (www.trupatimpurinoi.ro), Metrock, Sarmalele reci, Șuie Paparude, Travka etc. Dar nu e suficient nici asta.

Niciun un cuvânt nu poate descrie în întregime ce înseamnă spiritul Clubului A. Pentru așa ceva trebuie chiar să mergi la Club A, să intri acolo și, odată intrat, nu vei mai putea fără să te întorci, cumva, cândva, și fără să îi deguști mereu și mereu ”gustul” și atmosfera unică. Club A îți intră în sânge.

În ce ne privește, DIRECT 24 va fi alături de acest simbol al sufletului și al Bucureștilor în tot anul de istorie 2019, la 50 de ani de la nașterea unui autentic mit. Un mit al eternei studenții și al eternului București, din care, într-un fel sau altul, facem parte cu toții.

La Mulți si frumoși Ani, Club A!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here