Revine! Savantul spune clar, pot fi 30000 de cazuri săptămânal: noul val va fi dominat, atenție, de roiul care are mutația F456L (video)

0
699

LATER EDIT. Savantul are dreptate, nici nu se poate altfel: tocmai s-a comunicat că România e pe locul 2 în Europa la număr de noi cazuri Covid 19 (după Italia) și pe locul 3 în lume (după SUA și Italia)! Ce mai ziceți de asta?

MARE ATENȚIE! Pandemia e gata să revină, urmează o toamnă grea, cu fiori. Specialistul de renume mondial Octavian Jurma trage un semnal de alarmă cu privire la un nou posibil val de COVID-19 în România. Savantul susținea, încă din luna august, că vom atinge din nou, probabil în luna octombrie ac, un vârf de 30.000 de cazuri de Covid1-19 pe săptămână.

Iată ce spunea savantul nu mai departe de începutul lunii august ac: ”Astăzi am înregistrat a doua săptămână de creștere consecutivă a numărului de cazuri noi de COVID-19. Avem astfel confirmarea că a debutat și în România al doilea val endemic din acest an. Am adăugat și un grafic care surprinde ultimul val epidemic (Valul 6 – BA.5) din vara anului trecut, al cărui vârf a atins aproape 57.000 de cazuri săptămânale.
Prin comparație, atât vârful primului val endemic din această iarnă/primăvară (N.RED. – e vorba de iarna 20/2023 și primăvara 2023) a fost de 7x mai scăzut, cât și nivelul de debut al noului valul de vară/toamnă este 4x mai mic decât debutul Valului 6.
Având în vedere că acest val debutează cu aproape 2 luni mai târziu decât valul omolog de anul trecut, ne putem aștepta ca vârful să fie atins la finalul lunii septembrie sau cel târziu în octombrie și să atingă un maxim de peste 10.000 de cazuri noi pe săptămână, dar să nu depășească 30.000 de cazuri noi săptămânale.
Probabil că valul va fi dominat de roiul care are mutația F456L, între care sunt versiuni ca EG.5.1, FL.1.5.1 și XBB.1.16.6. Dintre acestea, varianta EG.5.1 (XBB.1.9.2.5.1 alias „Eris”) pare să aibă un avantaj semnificativ, dar nu decisiv și probabil circulă deja în România”, a scris pe atunci savantul Jurma, om școlit și cu studii postuniversitare nu altundeva decât în SUA. Tot el a adăugat: ”Sunt estimări foarte generice pentru că nu cunoaștem încă dinamica endemică și nici ce tulpini circulă acum în România din cauza nivelului primitiv de testare și secvențiere”.

Unde a studiat savantul

Conform unei publicații în care a semnat frecvent, Octavian Jurma este referent de specialitate în cadrul Centrului de Cercetări Socio-Umane, UVVGA (Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” Arad), fost consilier onorific la Ministerul Sănătății.

Este medic, specializat în neuroștiințe, cu studii postuniversitare în SUA, ceea ce îl califică, iată, ca savant de renume mondial. În plus, e pasionat de statistici, dar și de urmărirea transparenței autorităților, fiind unul dintre fondatorii Grupului pentru Studiul Formal al Sistemelor Vii, care încearcă să găsească modele matematice și să formalizeze fenomenele biologice și sociale.

Ce susține savantul

Supranumit ”Tavi”, savantul Jurma din Timișoara este unul dintre cei mai constanți adepți ai restricțiilor drastice și ai carantinării, precum și ai vaccinării copiilor și adulților. Răuvoitorii afirmă însă că nu ar fi medic cu drept de practică, ci doar posesor al unei diplome de licență pe care scrie „medic doctor”. Conform contului său de Facebook, „Tavi” Jurma este angajat la „Mișcarea Sinergistă”, o platformă care-și propune să facă un „update la democrație”, oferind citate din Oana Pellea și articole despre cum „Masca e pantoful plămânilor tăi”. El postează și pe Tumblr despre cum libertatea nu-i o pomană și importanța votului în general. O anchetă despre savant a fost semnată de jurnalistul Ciprian Brindescu, pe 22 martie 2021, în publicația ”Renașterea Bănățeană”.

Un răspuns obraznic pentru savant

Alexandru Rafila a fost de-a dreptul necuviincios când s-a referit la marele savant. Ca să nu spunem obraznic. În fond cine e Rafila, pe lângă titanul din Timișoara?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here