”Nu vă jucați cu dictatura medicală în an electoral!”

0
939

Colonelul în rezervă SRI, Tudor Păcuraru, fost șef de birou de analiză-sinteză (așa ne este prezentat la postul de știri România TV), a avut o intervenție destul de tranșantă duminică seara, în direct și la o oră de vârf, la amintitul post de televiziune, adresându-se medicilor și, în general, celor ce iau decizii în situațiile de pandemie și de urgență în România.

Moderatorul Dragoș Bistriceanu tocmai spusese că au crescut simțitor cazurile de Covid 19, că spitalele din România au început să se umple și că au apărut chiar și primele restricții, cum ar fi, de pildă, aceea de interdicție totală a vizitelor la unele spitale!

Iată care sunt sfaturile colonelul Păcuraru, raportate în special, conform spuselor acestuia, la faptul că se apropie cu pași (foarte) repezi intrarea în anul electoral 2024, an în care orice decizie socială, medicală sau politică de acum va avea reverberații masive:

”Nu vă jucați cu dictatura medicală în an electoral, că ajungeți la o altă dictatură, și dați toți cu subsemnatul în legătură cu dosarele pandemiei”.

Colonelul în rezervă – care nu poate fi bănuit de neseriozitate sau de rele intenții – a criticat suficient de aspru faptul că, în pandemie (probabil că s-a referit la perioada 2020-2022), tocmai clasa politică a fost cea care a bătut complet în retragere, lăsând întreaga responsabilitate și decizie pe seama unor medici și, mai ales, a numeroaselor instituții, comitete și comiții locale sau naționale pentru Situații de Urgență, toate conduse, desigur, de Comandantul Acțiunii.

Guvernul Ciolacu tocmai ce a decis ”încetarea stării de risc epidemiologic și biologic generată de pandemia de COVID-19”

Totul pare extrem de surprinzător când vorbim de revenirea restricțiilor sau, mai rău, a dictaturii medicale. În mod cert majoritatea românilor nu ar mai înghiți, sub nicio formă, așa ceva.

Ca să nu mai vorbim că, în urmă cu doar două luni, Guvernul Ciolacu tocmai a decis un lucru extrem de important încetarea stării de risc epidemiologic și biologic generată de pandemia de COVID-19. Iar imensa majoritate a românilor consideră că acesta a fost un lucru foarte bun.

Pentru cei ce nu știu, reamintim (conform site-ului gov.ro) că premierul Marcel Ciolacu a convocat în seara zilei de 27 iunie 2023, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

În acea reuniune a CNSU a fost aprobată hotărârea privind încetarea stării de risc epidemiologic și biologic generată de pandemia de COVID-19 și aplicabilitatea art. 1 din Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36 din 21.07.2020.

CNSU a aprobat această Hotărâre luând în considerare Raportul elaborat la cea de-a cincisprezecea reuniune a Comitetului de Urgență al Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la evoluția bolii COVID-19, prin care s-a evidențiat tendința de scădere a deceselor cauzate de COVID-19, a spitalizărilor și a internărilor în secțiile de terapie intensivă, precum și nivelurile ridicate ale imunității populației la SARS-CoV-2.

Aceste concluzii au fost  coroborate cu  pozițiile oficiale adoptate public de Directorul General al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit cărora COVID-19 a devenit o problemă de sănătate stabilă ce nu mai constituie o urgență de sănătate publică de interes internațional.

Hotărârea CNSU poate fi consultată apăsând link-ul de mai jos:

HOTĂRÂRE nr.20 din 27.06.2023 privind constatarea încetării stării de risc epidemiologic și biologic generată de pandemia de COVID-19 și a aplicabilității art. 1 din Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36/21.07.2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here