Ticăloșii de pensionari și angajații din privat, scuipați în față de parlamentarii PSD, PNL și AUR. Lefurile bugetarilor, mărite masiv, în plină criză

0
339

Incredibil, dar adevărat.

A început campania electorală pentru 2024!

S-a mers, punct ochit – punct lovit, la voturile bugetarilor și ale familiilor lor, care deja au salarii de multe zeci și sute de milioane de lei lunar și care în curând vor fi fericiții posesori ai unor măriri de alte zeci de milioane de lei lunar, în condițiile în care distinșii noștri parlamentari au guițat din toți rărunchii, până mai ieri, că nu mai sunt SUB NICIO FORMĂ bani la buget, în niciun caz pentru pensionari, care, nu-i așa?, ar fi mai bine să moară dracului odată, decât să aducă atâtea cheltuieli în plus la bugetul devenit proprietatea privată a PSD, PNL și AUR.

Ce mai fac și ce mai votează distinșii ciolaci PSD-PNL-AUR de la Camera Deputaților, când distinsa Cameră e for decizional

Și apropo. Distinșii ciolaci de la PSD și PNL, mai nou și de la AUR, toți care au trecut prin parlament în ultimii ani și care (de asemenea, toți) mai scapă câte un vânt și calcă în picioare cu multă grație, de mult, de foarte mult timp, legea prin care pensiile TREBUIE să crească la fiecare început de an cu procentul inflației anului anterior.

Așadar, majoritatea PSD – PNL, ajutată de AUR-ul deja compromis devenit un fel de partid trompetă-marionetă, toți din Camera Deputaţilor, sfidând și batjocorind pe toți pensionarii (”NU AVEM BANI PENTRU MĂRIREA PENSIILOR, CHIAR DACĂ INFLAȚIA E URIAȘĂ”, latră mai mereu parlamentarii), sfidându-i pe toți copiii care au împlinit 2 ani și care au doar 240 lei pe lună alocație (”NU MAI SUNT FONDURI SĂ CREȘTEM ALOCAȚIILE AȘA CUM AR TREBUI”, guiță frecvent aceiași distinși domni) și mai sfidând și mare parte din sistemul privat, care e la pământ cu salariile și cu taxele.

Marcelino împrumutatul

Marcel Ciolacu, prietenul de vânătoare și de bani ai primului terorist condamnat ăn România, Omar Hayssam

Ei bine, ciolacii din Camera Deputaților, Cameră condusă magnificul împrumutat/finanțat de celebrul terorist Haissam (e vorba desigur de Marcelino, vezi foto) au votat în şedinţa de plen de marţi amendamente pentru creşterea masivă a salariilor pentru diverse categorii de bugetari, deveniți din privilegiați, noii SUPERprivilegiați ai un stat, altfel, declarat în colaps economic și cu un deficit bugetar de peste 50 la sută!

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, un proiect de lege care prevede noi creşteri de salarii pentru bugetarii (care aveau deja, mulți dintre ei, peste 100 de milioane salariu). Vor beneficia astfel de majorări funcţionarii publici şi personalul contractual din Ministerele Transporturilor şi Culturii, precum şi din serviciile deconcentrate subordonate vor beneficia de majorarea cu 15% a salariilor de bază pentru complexitatea muncii.

Și mai sunt încă mulți.

Cărțile de joc și cărțile de credit, lecturile preferate (sau unice) ale distinșilor

De asemenea, personalul care lucrează la proiecte cu fonduri europene va beneficia de majorarea salariilor de bază până la 50%, mai prevede proiectul adoptat. Aici e viață de viață, după cum vedeți, unii dintre semizeii de la fonduri europene ajungând și depășind 200 de milioane salariu.

C-așa-i în tenis, vorba unicului și inegalabilului Toma Caragiu.

Caragiu de care, desigur, bugetarii PNL, PSD și AUR, cu salarii de sute de milioane, nici măcar nu au auzit, crezându-l vreun jucător de fotbal din epoca Angelo – dar, stați, că nici de Angelo habar nu au, lecturile lor preferate – și unice – fiind cărțile de joc și cărțile de credit.

Parlamentarii coaliţiei de guvernare au votat două seturi de amendamente la Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. Majorările au fost votate la doar o săptămână după ce premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au anunţat că statul ar urma să își scadă cheltuielile din cauza deficitului bugetar în creștere.

Măriri imense de salarii, fără surse de finanțare

Oana Ţoiu acuză parlamentarii PSD şi PNL că nu au precizat sursele de finanţare pentru a asigura creşterile salariale şi nici impactul financiar.

„Astăzi, acum, în plenul Camerei Deputaților, fără fișă de impact financiar, fără consultare publică și fără să respecte legea salarizării unitare PSD și PNL propun măriri în amendamente noi fără număr. Nu contează că avem deficit bugetar record, că ne împrumutăm la rate de dobândă record, ei nici măcar nu s-au obosit să facă calculul de cât costă ceea ce propun”, a scris Oana Țoiu.

Potrivit G4media, cele două proiecte legislative au trecut deja de Senat și sunt la vot decisiv în Camera Deputaților. Vot acordat, desigur, cu amplă majoritate, de ciolacii de la PSD; PNL și AUR.

Noi creşteri de salarii pentru bugetari, votate de Parlament. Angajaţii la stat care primesc bani în plus

– Personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Sănătății beneficiază de majorarea salariilor de bază cu până la 25%, în baza criteriilor stabilite prin ordin al ministrului sănătăți
– Funcționarii publici din cadrul aparatului Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.
– Personalul contractual din cadrul aparatului Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.”
-Funcționarii publici din serviciile publice deconcentrate ale instituțiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.
– Personalul contractual din serviciile publice deconcentrate ale instituțiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.”
– Personalul din instituţiile şi/sau autorităţile publice nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri externe rambursabile, în baza legilor pentru ratificarea sau aprobarea acordurilor de împrumut adoptate de Parlamentul României, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se aplică proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect.

Peste 2000 de noi angajări în sectorul bugetar

S-a spus că nu se mai fac angajări la stat, că nu mai sunt bani bla-bla-bla.

Baronul Munchausen (oricum, majoritatea bugetarilor și parlamentarilor ciolaci n-au auzit nici de el) ar fi fost foarte invidios.

Titltul spune totul

Măriri uriașe ȘI pentru primari, viceprimari, personalul primăriilor și pentru cei din consiliile județene. DAR AICI VOM REVENI, CĂ MERITĂ

Sute de mii de oameni, în frunte cu primarii și șefii consiliilor județene vor primi în plus sume consistente la salariile, și mașa foarte mari.

Vom reveni.

Oricum, vedeți bine, nu sunt bani la buget. De fapt sunt, dar numai când trebuie, când se vrea și numai pentru CINE TREBUIE.

Iar asta e public, o știe toată lumea: Parlamentul ciolacilor îi scuipă în cap, cu boltă, pe toți pensionarii. Și pe cei din firmele mici și mijlocii, desigur, care trebuie să dispară cât mai curând.

C-așa-i în tenis.

PS. Dar, atenție, băieți! Nu se știe care sunt mai mulți: pensionarii și privații, cu rudele lor – sau bugetarii cu rudele lor? S-ar puteasă luați un upercut puternic în 2024. Știți unde. În barbă și de jos.

PPS. Totul este, nu-i așa, ca un scuipat bogat în capul pensionarilor, al copiilor și celor din mediul privat. Sau, mai plastic, ca o flegmă în gură, ca acelea pe care le primesc arbitrii asistenți (tușierii), la fotbal, prin ligile III, IV și V.

PPPS. Problema nu e că primesc bani în plus cei din ministere sau primării. Unii chiar merită (în niciun caz în primării), ci în unele (puține) ministere, cum ar fi cel al Tineretului și Sportului, unde salariile au fost ridicol de mici, în pofida numeroaselor proteste și atenționări către diverși miniștri ai Muncii, unul mai prost ca altul. Problema este că bani SUNT ȘI AU FOST MEREU pentru PENSII și SALARII, dar Ss-a MINȚIT și SE MINTE CU MITOCĂNIE ȘI GOLĂNIE, CU BALE LA GURĂ DE ATÂTA TICĂLOȘIE, CUM CĂ NU AR FI. Și toți ăși bat joc de pesnionari, până la urmă, pentru că, cretineii ceva mai tinerei, au senzația că nu vor ajunge niciodată- la acea vârstă. Doamne-ferește, aveți grijă că s-ar putea chiar să nu ajungă. Unele astfel de presentimente chiar se împlinesc, din nefericire.

PPPPS. E normal să crească salariile și pensiile oamenilor, dar să crească atunci când trebuie și cât trebuie. Și mai ales să crească pentru toți, mai ales și în special pentru pensionari cu prioritate, nu cu prioritate pentru pilele nerușinate, pentru rudele, amantele și curvele de/din partide și parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here