Președintele Ungariei face jogging la Cluj, merge la Alba Iulia, dar nu se vede cu președintele României (FOTO)

0
1102

Noul președinte al Ungariei, tânăra doamnă Katalin Novak (44 de ani) se află într-o vizită privată în România, fiind invitată sâmbătă la un eveniment cultural din Alba Iulia. În momentul redactării acestor rânduri, vineri 20 mai, Novak se afla la Cluj-Napoca.

„Ziua a început activ în Kolozsvár”, a scris Katalin Novak, președintele Ungariei, pe Facebook.

Vineri, președintele Ungariei a avut o întâlnire cu Kelemen Hunor, evident tot la Cluj-Napoca:

”Astăzi l-am cunoscut pe Kelemen Hunor, președintele RMDSZ, viceprim-ministrul României. În calitate de președinte al Republicii, consider reprezentarea tuturor cetățenilor Ungariei una dintre îndatoririle mele de top, deci nu există nicio diferență pentru mine dacă cineva locuiește aici sau de cealaltă parte a graniței. Ungurul este ungur, punct”.

Katalin Novak și Kelemen Hunor

Katalin Novak a fost învestită sâmbătă în funcţia de preşedinte al Ungariei în cadrul unei ceremonii desfăşurate în faţa Parlamentului. Novak a fost aleasă şef de stat de către parlament la 10 martie. Ea este al şaselea preşedinte de la schimbarea sistemului politic din Ungaria din 1989-1990, prima femeie președinte, precum și cel mai tânăr președinte din istoria Ungariei.

Între alte preocupări, Katalin Novak a ieșit la alergare (jogging) în Parcul Central ”Simion Bărnuțiu”, din Cluj (vezi FOTO jos). În programul șefului de stat maghiar nu există și nici nu s-a solicitat o întâlnire cu președintele României, Klaus Iohannis, în schimb a avut loc întâlnirea cu președintele UDMR.

Noul președinte al Ungariei va participa sâmbătă la dezvelirea statuii principelui Gabor Bethlen în centrul municipiului Alba Iulia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here