Despărțit de soție, marele antrenor Mircea Lucescu trimite un mesaj dramatic din Kievul atacat și bombardat de Rusia

0
726

Marele antrenor Mircea Lucescu, fost selecționer al României, dar și conducător tehnic la Inter Milano, Brescia, Galatasaray, Șahtior Donetsk și Zenit Skt. Petersburg (în chiar orașul lui Vladimir Putin) trimite un mesaj dramatic din Ucraina asaltată cumplit de războiul declanșat atât de brusc, de imoral și de violent de Rusia.

Cel mai valoros antrenor de fotbal din istoria României, Mircea Lucescu, acum manager la Dinamo Kiev, anunță că va rămâne cel puțin pentru moment în Ucraina, în ciuda cumplitului atac cu rachete al Rusiei din această dimineață, rachete care cad, fizic, foarte aproape de locul în care se află celebrul tehnician român.

Astfel, deși mai multe rachete au căzut lângă capitala Ucrainei, Mircea Lucescu spune că NU va părăsi Kievul, considerând că ar da un exemplu negativ jucătorilor săi.

Lucescu este și acum la Koncha-Zaspa, centrul de pregătire al clubului Dinamo Kiev, după ce echipa s-a întors luni seară în Capitală din Antalya, unde a fost într-un cantonament prelungit. Antrenorul în vârstă de 76 de ani a locuit la Koncha-Zaspa din vara lui 2020, când a semnat cu Dinamo Kiev.

Deocamdată stau și aștept să văd ce se întâmplă. Sâmbătă trebuia să jucăm cu Inhulets Petrove, locul 14, la Kiev, dar să vedem. Ministrul Tineretului și Sportului a suspendat orice manifestare sportivă pentru 30 de zile

Vai de capul nostru ce ne este dat să trăim! N-aș fi crezut niciodată că mai este posibil așa ceva. Lumea așteaptă, ce să facă?! Totul depinde de ruși, nu de ucraineni, că nu ei atacă. Să vedem și ce efect au sancțiunile astea internaționale date rușilor. Dacă au efecte.

Cum să vin în România?! Păi să plec așa… Eu nu sunt laș! Nu am plecat nici când a început nebunia în Donețk, în 2014. Nu pot să fac așa ceva. Aș da un exemplu negativ pentru toată lumea, de frică, de panică, de neseriozitate. Cum să fac așa ceva?! Să sperăm că n-o să fie nimic și se vor potoli oamenii ăștia mari și fără mint, să sperăm că să le vină mintea la cap”, a declarat Mircea Lucescu pentru Fanatik.

Din nefericire, soția lui Il Luce, care Neli, avea bilet de avion pentru vineri spre Kiev, a renunțat în totalitate la ideea venirii în Ucraina, rămânând la domiciliul familiei din România.

Serhiy Sydorchuk, căpitanul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, a postat și el pe Instagram: „În vremuri atât de grele, îi susțin pe toți cei care luptă pentru a păstra independența țării. Le mulțumesc băieților noștri din zona de război, diplomaților și compatrioților care fac totul pentru ca Ucraina să existe ca stat independent. Glorie, Ucrainei!”.

Situația de la Kiev este deocamdată sub control, dar desigur că oamenii sunt speriați. Suntem în război și luptăm pentru țara noastră, dar avem nevoie imediat de sprijinul lumii întregi. E nevoie de sancțiuni cu adevărat dureroase împotriva Rusiei
– Vitali Klitschko, fost campion mondial la box și actualul primar din Kiev, pentru cotidianul Bild.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here