Noul Mugur Isărescu de la Camera de Comerț și Industrie, reales în UNANIMITATE și cu entuziasm revoluționar. E eternizat acum și la forul tutelar EUROPEAN (foto)

0
672

Mihai Daraban, cel mai tânăr preşedinte al Camerei de Comerţ din România la ora alegerii sale, a preluat interimatul structurii centrale pe 20 martie 2014. El a candidat la alegerile din iunie același an (2014), iar astăzi, la aproape 8 ani de la fericitul eveniment, este un adevărat Mugur Isărescu în devenire. Adică unul care nu mai pleacă din funcția în care se află încă vreo 10-15 ani cel puțin.

Reales în UNANIMITATE, prin vot secret!

Sigur că Mugur Isărescu (72 de ani, așadar încă tânăr), un autentic monstru sacru al uneia din celei mai bine plătite funcții din Lume, are vreo 30 de ani la Banca Națională a României (și încă va mai avea) și nu poate fi egalat de nimeni, dar ca model poate fi luat de oricine.

Așa încât fostul rugbyst și apoi vicepreședinte al clubului Farul Constanța, aflat azi în floarea vârstei (54 de primăveri), s-a instalat bine și definitiv la serviciul său, care de asemenea îl susține total, ba chiar îl și promovează într-un foarte important loc din Consiliul Director al Eurochambres, adică forul conducător al … forului suprem european al tuturor camerelor de comerț și industrie de pe Bătrânul Continent.

Apropo de alegerile și realegerile fostului excelent rugbyst, iată ce aflăm de nicăieri altundeva decât de pe Wikipedia:

Președintele CCIR este Mihai Daraban, din iunie 2014. Președintele CCIR este ales de Adunarea Generală a Membrilor.

Mihai Daraban, a fost reales cu unanimitate de voturi, prin vot secret, Președinte al CCIR pentru un nou mandat de Adunarea Generală a Membrilor din 10 noiembrie 2017.

Exact ca (sic!) Ceaușescu: în UNANIMITATE. Unde e valoare, jos pălăria! Susținem și noi!

Așa încât, ”urcând” în timp, iată ce s-a întâmplat chiar zilele acestea:

EUROCHAMBRES, nu orișicine!

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a fost revalidat în noul consiliu director Eurochambres, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

„Cea de-a 130-a ediţie a Adunării Generale a Asociaţiei Camerelor de Comerţ Europene (Eurochambres) s-a desfăşurat pe data de 15 octombrie, în format online, cu participarea preşedinţilor şi reprezentanţilor celor 43 de camere naţionale membre ale acestei organizaţii. Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a fost reprezentată de către Secretarul General, dl. Ovidiu Silaghi”, se menţionează în comunicat.

În cadrul acestei ediţii, a fost ales noul preşedinte al Eurochambres, Luc Frieden, preşedintele Camerei de Comerţ a Luxemburgului, precum şi cei trei preşedinţi adjuncţi, Vladimir Dlouhy, preşedintele Camerei de Comerţ a Cehiei, Ian Talbot, preşedintele Camerei de Comerţ a Irlandei şi Stephan Muchler, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Suediei, care îşi vor exercita mandatul pe perioada 2022-2023.

De asemenea, cu prilejul exprimării votului pentru mandatul noului Consiliu Director al Eurochambres pentru anul 2022 a fost revalidată candidatura lui Mihai Daraban, preşedintele CCIR.

„Eurochambres a dat dovadă, inclusiv în aceste vremuri complicate şi volatile, de implicare şi devotament pentru sprijinirea şi promovarea intereselor şi preocupărilor mediului de afaceri la nivelul instituţiilor europene. În ultimele luni, Eurochambres împreună cu camerele de comerţ membre au contribuit la accelerarea procesului de redresare economică, realizat atât prin includerea nevoilor şi priorităţilor mediului de afaceri în propunerile legislative europene, cât şi prin creionarea planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă. Nu în ultimul rând, la nivelul organizaţiei se depun eforturi pentru ca dublul proces de transformare verde şi digitală să nu împovăreze antreprenorii, ci prin intermediul camerelor de comerţ naţionale, să li se ofere un spaţiu sigur de asistenţă şi dezvoltare, care să le stimuleze potenţialul”, a susţinut secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi.

Eurochambres reprezintă peste 20 de milioane de afaceri în Europa prin 45 de membri (43 de Asociaţii Naţionale ale Camerelor de Comerţ şi Industrie şi 2 Organizaţii de Camere Transnaţionale) şi o reţea europeană de 1700 de Camere Regionale şi Locale. Peste 93% dintre aceste întreprinderi sunt întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri). Întreprinderile membre ale Camerelor angajează peste 120 de milioane.

Lider de organizație județeană PSD și băiatul lui tata, ditamai șeful Șantierelor Navale Constanța

Mihai Daraban a fost membru PSD, fiind la un moment dat șeful organizației de tineret. El este băiatul directorului Șantierului Naval Constanța, și el fost PSDR-ist. Probabil că ”papa” i-a făcut pîrtie în noul partid numit PSD în care Mihai Daraban a ocupat și funcția de șef al Organizației Județene de Tineret, din care funcție a fost înlocuit de un alt personaj al Dobrogei. Adică de Radu Mazăre.

Mihai Daraban a fost și directorul unui grup de firme Histria, aparținînd omului de afaceri Gelu Bosînceanu, unul din pilonii lui Traian Băsescu pe Litoral. Cum a ajuns Mihai Daraban să ocupe scaunul de președinte al CCIR, după ce Mihail Vlasov transformase CCIR într-o afacere personală, într-un soi de club-cazinou al liberalilor? Greu de răspuns, cîtă vreme în CCIR pentru a-și atinge scopul s-au adunat și amante, și pile politice (de obicei liberale) și fiice și nepoate, și servicii secrete și acoperiți destul de dubioși. Cert este că, de la instalarea sa din iunie 2014, Mihai Daraban a fost un fel de apă sfințită. A plătit reclama la televiziuni la care să mai apară ca invitat, a organizat călătorii și schimburi de experiență, fiind un soi de călător mult, mult mai activ decâț cel acuzat pe nedrept, Klaus Iohannis. Nimeni nu putea să-i zică, ”un te duci, tu, mielule”, căci cooperări și colaborări economice ar fi putut fi justificate și dacă ar fi mers la o bilaterală pe Marte sau la Camera Maimuțelor din Guyana Britanică.

Omul care execută

Nu avem nici o îndoială că Mihai Daraban este genul de om care răspunde la mai multe comenzi și care afirmă și susține tot ce este nevoie, uneori fără să gîndească. El este autorul unei fraze care îl privește și pe dînsul și pe cei din echipa sa de la CCIR:
„Trebuie să punem România la muncă. Ne-a spus Eurostatul acum trei săptămâni că 1,68 de milioane de oameni între 18 şi 60 de ani din România nu au muncit niciodată.”

Dacă am pune CCIR la muncă, dacă Mihai Daraban ar alerga mai mult în folosul membrilor CCR și ar mai slăbi puțin, cu siguranță că tîrgurile și expozițiile românești n-ar fi atît de anemice, de dezordonate, de mediocre, de îngălate chiar.

Dacă Mihai Daraban ar fi mai mult decât un păpușat, CCIR ar juca un rol mai de dai Doamne în creșterea economiei românești.
De cite ori îl vedem la televizor mai că ne așteptăm să apară și Toma Caragiu îmbrăcat milițian, de parcă s-ar derula o secvență dintr-un film vechi cu iz de actulitate (”BD intră în acțiune”, de pildă)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here