Cum a speriat Tolontan Curtea de Apel să judece MULT mai repede dosarul HEXI PHARMA 2 și ce mai face magnificul ”hacker briliant”, supraviețuitorul și omul TOTAL al lui Condrea

0
244

După cum unii deja au aflat, instanța a preschimbat data judecării apelului formulat de DNA din 7 februarie 2022, când îl programase inițial, pe 6 octombrie 2021.

Dosarul Hexi Pharma 2 este cel ce vizează evaziunea fiscală în valoare de 2 milioane de euro a companiei care dilua dezinfectanți. Cazul a fost, mai întâi, întors de judecătorii Tribunalului București pentru „nulitatea absolută a tuturor actelor de urmărire penală şi a probelor administrate de Direcția Națională Anticorupție”. Procurorii DNA au făcut apel pe 12 august 2021, iar Curtea de Apel l-a programat pe 7 februarie 2022, la 6 luni distanță.

Ziarul Libertatea, coordonat editorial de jurnalistul Cătălin Tolontan, cel care a demarat primul investigațiile pe vremea când lucra la gazeta Sporturilor (și bine a făcut), așadar ziaul Libertatea a descris situația săptămâna trecută.

Aproape instantaneu, Curtea de Apel a preschimbat termenul.

M ai exact, conform noii comunicări, instanța bucureșteană va judeca apelul procurorilor DNA pe 6 octombrie 2021, peste doar două săptămâni și cu mai bine de 4 luni înaintea termenului stabilit inițial.

Articolul din Libertatea merită citit, în întregime.

Așadar, nici măcar procurorii, care chiar și-au făcut treaba, nu au reușit să-i convingă pe judecători să încheie, cumva (după lege, evident), această afacere murdară.

I-a convins însă celebrul și valorosul gazetar (fără nicio ironie, dimpotrivă) Cătălin Tolontan, alături de echipa sa editorială, desigur.

Cazul este complex și complicat. Vom reveni asupra lui, pe măsură ce vom studia cu mare atenție documentele și articolele apărute în 2016.

Foarte interesant este și rolul numitului Miron Panaitescu, partener și prieten de frunte al lui Dan Condrea, șeful Hexi Pharma, decedat în condiții rămase suspecte și azi.

Astfel, versiunea (bine documentată a) procurorilor era aceea că Panaitescu și Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, ar fi făcut contracte fictive prin off-shore-urile lui Condrea, toate din (ce să vezi?) Cipru. Pe atunci, ANAF se constituise parte civilă pentru a recupera peste 9 milioane de lei, adică aproape 2 milioane de euro. O sumă frumușică, nu-i așa?

Conform investigațiilor coordonate de Cătălin Tolontan la Gazeta Sporturilor, în 2016, Miron Panaitescu fusese condamnat în 2003 pentru că a delapidat 100 de milioane de lei de pe bursă.

Cum??? 10 de milioane de pe bursă? Nu reușește oricine așa ceva!

Dar, din nou, ce să vezi, după 4 ani iese cu eliberare condiționată, adică prin 2007, taman bine ca să se antreneze intens, pe marginea terenului, pentru colaborarea de senzație cu Dan Condrea.

Panaitescu redivivus

Chiar dacă dosrul Hexi Pharma 2 a trenat (noroc că a mai scris Libertatea), Miron Panaitescu nu a stat deloc degeaba. Ba chiar dimpotrivă. Acesta are însă un alt caz de evaziune fiscală ajuns în faza verdictului definitiv.
Citeşte întreaga ştire: Scăpat în cazul HexiPharma, asociatul lui Condrea este condamnat în primă instanță în alt dosar de evaziune fiscală, la indigo

Eheeeee, veți vedea multe pe aici. dacă prietenul, bietul de el, i-a murit de mult, Miron Victor Panaitescu e în mare ”vână” ți astăzi. Mai mare ca oricând. Chiar dacă a avut și are o mulțime de procese. Poreclit ”hackerul briliant”, el este astăzi acționar la nu mai puțin de 53 de companii și administrator la 47! Un adevărat uragan de inițiativă și antreprenoriat, nu-i așa?

Mai sunt destule de spus (scris), urmăriți-ne!LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here