Feminitatea ca soluție (Foto)

0
1174

Am ales astăzi să scriu despre ”independență”, cu atât mai mult cu cât, în cele mai multe cazuri, femeile se cred sau se doresc a fi independente. O proiecție de sine absolut firească și deloc condamnabilă.

O să vă spun ceva ce poate va suna deranjant și lipsit de respect. Nu intenționez și nici nu doresc asta, nici pe departe, dar, dragele mele femei, doamne și domnișoare, eu cred că nu sunteți independente și că, în lumea care ne înconjoară, e foarte greu, dacă nu aproape imposibil de a obține un astfel de statut personal. De ce oare?

Posibil răspuns: poate pentru că, independența având mai multe fațete – independență financiară, sentimentală, psihică, emoțională și nu numai -, e greu de presupus că o persoană sau alta le-ar putea deține, de una singură, pe toate odată. Cu atât mai puțin, cred eu, pe cea mai delicată dintre toate aceste fațete, anume cea sentimentală.

O femeie va simți cât de greu este sa fie total independentă, pentru că asta reprezintă și o formă de curaj. Sau o formă de curaj înainte de orice.

De cele mai multe ori, în spatele unei femei care doar își atribuie această însușire, fără a o putea demonstra în același timp, stă nesiguranța si teama de a recunoaște că îi lipsește cineva sau ceva care o poate ajuta să obțină independența totală. Iar asta tocmai când ar vrea să arate cât de puternică este. Nu, a dori acest lucru nu e nicio greșeală, nicio rușine, nicio ”crimă”. Dar e foarte greu. De fapt, aproape imposibil.

Ce nu înțelegem – încă – este că o femeie, pentru a fi realmente puternică, nu trebuie sa fie mereu și neapărat singură, doar ca să exprime ori să își etaleze ”puterea” sau ”independența”.

Femeia puternică este, în opinia mea (și, să îmi fie cu iertare, nu cred că mă înșel) aceea care știe când să își arate sentimentele, vulnerabilitatea, teama, zâmbetul interior sau lacrimile. Și care mai știe, deopotrivă, când să pună „piciorul în prag”, să apeleze la cel mai frumos machiaj, „zâmbetul” – și abia apoi să arate tot ce poate cu adevărat.

Așa că, dragele mele doamne și domnișoare, o simplă părere: nu folosiți independența ca pe un ”scut” în fața societății. (Nici nu știm exact dacă avem nevoie neapărat de un așa numit ”scut” sau, pur și simplu, de o modalitate prin care să răspundem corect și coerent situațiilor de viață, acceptând ceea ce ne protejează și ocolind orice imixtiune nedorită.) Folosiți-vă, mai degrabă, feminitatea. Feminitatea cu ”F” mare.

Eu văd femeia puternică și INDEPENDENTĂ ca fiind aceea care obține tot ce vrea, nu tot ce i se oferă.

NOTA REDACȚIEI: Georgelia Stoica, născută în Dărmănești, județul Bacău, este vicecampioană a Europei la canotaj (junioare) și multiplă campioană și medaliată a României, acestea nefiind nici pe departe singurele ei merite și realizări. În aprilie 2021, în paralel cu viața și munca dedicate marii pasiuni, canotajul, Georgelia a debutat în presa tipărită și on-line, ca editorialist, redactor și autor de eseuri, cu materiale de autentică valoare socială, informațională și literară, care denotă o fină cunoaștere a psihologiei umane, materiale din ce în ce mai apreciate și mai căutate de publicul larg. Creațiile Georgeliei Stoica sunt aidoma unor picturi fine, cu tușe discrete de acuarelă, dovedind sensibilitate, maturitate, un talent cu totul aparte, precum și – mai ales – căi dintre cele mai elegante, neașteptate și spectaculoase de introspecție a spiritului și a psihicului uman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here