La mulți ani, Klaus Iohannis!

0
288
BRUSSELS, BELGIUM - JANUARY 31 : EU Commission President Jean Claude Juncker (not seen) and President of Romania Klaus Werner Iohannis hold a press conference after their meeting at the EU headquarters in Brussels, Belgium on January 31, 2018. Dursun Aydemir / Anadolu Agency | BRAA20180131_424 Bruxelles Brussels Belgique Belgium

Președintele Klaus Iohannis și-a serbat ziua de naștere pe 13 iunie.

Așa cum era și firesc, Președintele si-a petrecut ziua de naștere ferit de ochii lumii, în familie.

Președintele Klaus Iohannis s-a născut pe 13 iunie 1959, la Sibiu, într-o familie de sași transilvăneni. Este căsătorit din 1989 cu Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

Acesta este al șaptelea an în care Klaus Iohannis își sărbătorește ziua de naștere în calitate de șef al statului. Președintele României a intrat în politică în anul 1990, când a devenit membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR).

În anul 2000, Klaus Iohannis a fost ales primar al municipiului Sibiu din partea FDGR, obținând un procent covârșitor, de peste 70% din voturile cetățenilor. A avut, în total, patru mandate de primar al Sibiului, perioadă în care orașul de pe Cibin a avut o evoluție evident pozitivă, devenind Capitală Culturală Europeană.

Klaus Iohannis a intrat în „politica mare” în anul 2009, când a fost la un mic pas de a ajunge prim-ministru al României. În 2013 a devenit membru al PNL, iar un an mai târziu a fost ales președinte al României. În urma alegerilor din 2019, Klaus Iohannis a obținut al doilea mandat de șef al statului.

”În limitele competențelor constituționale, voi face tot ceea ce stă în puterile mele pentru ca România europeană, modernă și puternică, visul unor întregi generații pentru care românii au ridicat baricade în decembrie `89 și proiectul pentru care au ieșit de nenumărate ori în stradă și la vot, să devină realitate”, spunea Klaus Ionannis, în decembrie 2019, la 30 de ani de la Revoluția din 1989, în cadrul ceremoniei în care a depus jurământul de învestitură pentru cel de-al doilea mandat.

La mulți ani cu sănătate, împliniri și realizări personale și sociale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here