Ana Birchall o desființează pe Turcan: „E de cascadorii râsului. Habar n-are unde e Vaslui. Pe lângă ore de geografie, i-ar trebui și lecţii de istorie!”

0
2375

Avocata Ana Birchall, fost ministru al Justiției – cea care a intrat în conflict deschis și major cu Dăncilă și Dragnea, demisionând din grupul parlamentar PSD și pierzând, desigur, funcția -, a criticat-o pe Raluca Turcan pentru că a încurcat uluitor punctele cardinale, într-o emisiune TV, atunci când a vorbit despre judeţul Vaslui. Birchall afirmă că „a devenit o modă” printre politicieni să vorbească peiorativ despre acest judeţ și să-i atribuie numai lucruri rele, în loc să facă lucruri concrete pentru vasluieni.

(De remarcat faptul că, la procedura de predare-primire a funcției de ministru al Justiției, când – după ce a fost dată afară din PSD, a fost înlocuită cu Cătălin Predoiu, președintele Klaus Iohannis, prezent la ceremonie, a felicitat-o pe Ana Birchall pentru prestația sa ca ministru al Justiției)

Astfel, Ana Birchall îi recomandă ministrului Muncii „pe lângă câteva ore de geografie, să meargă pe Valea Tutovei unde ar primi o adevărată lecţie de istorie de la răzeşii lui Ştefan cel Mare”, a scris fostul ministru al Justiţiei, duminică, pe Facebook, după ce Raluca Turcan a fost pusă în mare dificultate de punctele cardinale.

Turcan a încercat să vorbească, într-un interviu la Digi24, despre raportul angajaţi-pensionari în diferite zone din ţară. Atunci când s-a referit la judeţul Vaslui, ministrul Turcan a localizat judeţul în Est, Nord-Est, Nord-Vest, pentru ca mai apoi să se refere la județele Teleorman şi Dolj.

”… din categoria „cascadorii rasului”… doamna Raluca Turcan loveste din nou!
Ii recomand doamnei Turcan ca pe langa cateva ore de geografie sa mearga pe Valea Tutovei unde ar primi o adevarata lectie de istorie de la razesii lui Stefan cel Mare!
A devenit asa o moda printre politicieni, si nu numai, sa vorbeasca peiorativ despre judetul Vaslui desi habar nu au de acest judet, de vasluieni sau de problemele reale cu care se confrunta acest judet. Ma indoiesc ca doamna Turcan (sau altii care si-au facut un obicei din a invoca judetul Vaslui ca exemplu la orice este rau in tara asta) a fost vreodata in Vaslui mai mult de cateva ore, in trecere, si si atunci probabil ca a fost la vreo actiune politica!
Ca daca ar fi fost ar fi cunoscut ca majoritatea tinerilor sunt fortati sa plece la munca in strainatate din lipsa locurilor de munca, in timp ce copilasii lor sunt crescuti de bunici, de exemplu!
Poate doamna Turcan vorbeste cu colegul de guvern si de coalitie domnul ministru al economiei Nasui si vin cu propuneri concrete de masuri pentru a crea locuri de munca, pentru a facilita investitiile intr-un judet care nu are prea multe resurse naturale.
Tocmai de aceea ani de zile m-am tot luptat ca acest judet sa fie declarat legal „zona defavorizata ” pentru a se asigura un anumit regim juridic competitiv care sa impulsioneze si sa faciliteze investitiile in zona! Asa s-ar crea locuri de munca si nu am mai avea aceasta proportie, invocata de doamna Turcan, in care sunt mai multi pensionari decat angajati!
P.S. 1 Sigur ca si Vasluiul, ca orice alt judet din tara, are si „uscaturile sale” ca nu e padure fara uscaturi!
P.S. 2 Sunt prahoveanca la origini dar mereu voi fi onorata si mandra ca vasluienii de pe Valea Tutovei dupa nici 2 saptamani m-au numit „fata noastra” atunci cand m-au trimis in 2012 in Parlament unde am facut cat a tinut de mine legal sa ii reprezint cu demnitate, profesionalism si respect pentru increderea acordata!”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here