VIDEO. Gata: ”Pașaportul de vaccinare” a devenit realitate. Sfaturi esențiale pentru a putea fi folosit

0
1205
'COVID-19 certificate' sign displayed on a phone screen, European Union flag and medical syringe are seen in this illustration photo taken in Krakow on April 29, 2021. (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) European Union COVID-19 Certificate Photo Illustrations, Krakow, Poland - 29 Apr 2021,Image: 608679295, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Pandemia de coronavirus a intrat într-o nouă eră, una în care oamenii care doresc să călătorească în străinătate o vor putea face fără prea multe bătăi de cap. Chiar secretarul de stat Andrei Baciu a prezentat informații despre modalitatea prin care persoanele imunizate pot dobândi certificatul verde de vaccinare pentru COVID-19. Astfel, conform înaltului oficial al Ministerului Sănătății, întregul proces se va desfășura online.

De asemenea, Baciu a transmis că România este în grafic cu tot ce trebuia să realizeze pentru implementarea certificatului digital european (numit de mulți și ”pașaportul de vaccinare”) privind COVID, document care va face posibilă facilitarea călătoriile înre state, pentru a elimina timpul de aşteptare la punctele vamale, precum și alte neajunsuri legate de circulație în perioada de pandemie și după aceasta.

Cum se poate obține certificatul verde de vaccin anti-COVID-19!

”Certificatul digital european privind COVID, se lucrează de mai bine de două luni de zile, cu toate instituţiile implicate. Suntem în grafic cu tot ceea ce trebuia să facem până în acest moment”, a afirmat Andrei Baciu.

Acesta a precizat că certificatul ne va ajuta, la nivel european, să avem o abordare integrată. ”Pentru a avea o abordare uniformă la nivel european (…) s-a creat acest certificat digital european privind COVID.

Va facilita călătoriile înre state, pentru a limita timpul de aşteptare la punctele vamale. Pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toate dovezile pe care le prezentăm sunt veridice.

Este esenţială autenticitatea. Noi vom folisi în România modelul prezentat de Comisia Europeană – cu cod QR, care va garanta veridicitatea”, a mai precizat Andrei Baciu.

Acesta a explicat că certificatul este programat pentru a fi lansat OFICIAL la 1 iulie, iar în România va exista un portal dedicat. vIDEO gândul live

Video GÂNDUL LIVE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here