Se strânge lațul. DOSAR PENAL în cazul uciderii ursului Arthur de către prinț. Procurorii fac cercetări pentru braconaj și uz nelegal de armă-FOTO

0
521

Scandalul intern este prea mare, iar indignarea MONDIALĂ nu mai poate fi trecută cu vederea în cazul barbariei din Covasna! Presa internațională e șocată de cruzimea de care prințul ucigaș și cei care l-au ajutat să găsească ursul – care nu se apropiase niciodată de oameni! – au dat dovadă,

Așadar, dosar penal în cazul uciderii ursului Arthur! Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc fac cercetări pentru braconaj și uz nelegal de armă, informează B1 TV. Şi Garda de Mediu a declanșat o anchetă în cazul ursului împușcat de Prințul de Liechtenstein. Tot pentru suspiciuni de braconaj. Iar la Ministerul Mediului sunt alte două anchete în lucru. SPERĂM CĂ VOR FI ȘI TREBUIE SĂ FIE CORECTE ȘI COMPLETE.

Arthur, regele urșilor din România, ucis de prințul Emanuel de Liechtenstein

Asociația ”Agent Green” a acuzat că ursul brun Arthur, în vârstă de 17 ani, a fost omorât de prințul Emanuel de Liechtenstein (în FOTO), care s-a folosit de o derogare oferită de Ministerul Mediului, dar oferită pentru uciderea altui exemplar. Arthur era considerat regele urșilor din România, mulți zic chiar din Europa, datorită dimensiunilor și posturii sale impozante. El nu venise niciodată în apropierea localităților și nu reprezentase o amenințare pentru nimeni. A fost ucis chiar într-o arie naturală protejată.

Întrebat, miercuri, pe marginea acestui subiect, premierul Florin Cîțu s-a limitat la a spune doar că Arhur n-ar fi cel mai mare urs din România: „Am avut o discuţie cu domnul ministru (al Mediului). Înţeleg că există o anchetă. Vom vedea care vor fi rezultate. Se pare că nu toate informaţiile sunt corecte din spaţiul public şi nu aş vrea să comentez ceva ce nu e corect, dar se pare că nu este cel mai mare urs, până la urmă… Vom vedea care sunt concluziile anchetei…”.

Uciderea ursului brun a stârnit un val de furie națională, dar ministrul Mediului, Tanczos Barna (UDMR), n-a fost nici el prea impresionat: „Nu știu dacă era vorba de acel urs sau nu, nu știu dacă cobora (în localități – n. r.) sau nu, nu știu dacă extragerea s-a făcut cu respectarea legii (…) Nu știu care este persoana care poate spune despre un urs sau cerb sau mistreț că este cel mai mare din țară. Acea persoană, clar, are puteri supranaturale (…) Nu știu dacă era cel mai mare sau era cel mai mic urs, dacă îl chema Arthur sau îl chema Ioniță. Aștept finalizarea anchetei”.

Și, la fel ca în alte situații similare de până acum, ministrul Mediului a dat de înțeles că… urșii sunt de vină: „Un lucru este cert, acolo sunt mai mulți urși problemă”.
Ursul brun este o specie strict protejată de legislația Uniunii Europene și de Convenția de la Berna.

Se cam strânge lațul, prințule!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here